Portrett av Elisa Capdevila

Holmen gategalleri

ELISA CAPDEVILA

Elisa Capdevila (f.1994) er maler og veggmaler/muralist fra Barcelona, Spania. Som tjueåring forlot hun en karriere innen helsevitenskap, og utdannet seg i tegning og klassisk maleri.
Hun laget sin første veggmaleri/mural året etter, og oppdaget i denne kunstneriske disiplinen en meget kraftfull form for kommunikasjon som umiddelbart fanget henne.
Arbeid hennes er preget av den store interessen for menneskeligheten, – som personlige relasjoner, intimitet og hverdagsliv. Kunstneren undersøker dette i sine malerier, ved å fange essensen av den menneskelige erfaringen.

Kunstneren lager for tiden veggmalerier på offentlige urbane kunstfestivaler eller private oppdrag. Hun har deltatt på festivaler i Frankrike, Italia, Belgia, Tyskland, Portugal, Island og India. Hennes malerier på lerret har blitt utstilt i ulike byer i Spania, Frankrike og i Miami. Mellom sine reiser, jobber Elisa Capdevila på lerret i sitt studio i Barcelona. Kunstneren hadde sin første separatutstilling i Barcelona i 2021 med tittelen «Hva smaker stillhet?»

Sted: Smalgangen 3 på Holmen i Fredrikstad.

Offisiell åpning: 13. september 2024 på Kulturnatten i Fredrikstad

Tidligere arbeid

Holmen gategalleri er et samarbeid med
Fredrikstad kommune
§112 Fredrikstad
Visit Fredrikstad & Hvaler
og støttet av Interreg Sverige-Norge prosjektet «Upplevelsenäring – kultur och besöksnäring i samverkan»
Østfold kunstsenter er prosjektleder for Holmen gategalleri.