Ememem portrett
Ememem portrett

Holmen gategalleri

EMEMEM

Ememem er en anonym fransk kunstner med base i Lyon. Hen skaper mosaikk med geometriske motiver i sprukne fortau og hull i asfalten.  Ememem har deltatt på rundt femten samtidskunst-, billedkunst- og gatekunstfestivaler i Frankrike og resten av Europa. Kollektive utstillinger og separatutstillinger i Paris, Lyon og Genève. Hen har hatt flere offentlige samarbeid med kulturinstitusjoner, kommuner med mer.

Før Ememem, eksisterte det en visuell kunstner i et undergrunnskollektiv i Lyon.  I det provoserende hullet i asfalten foran verkstedet, ble den først «flacken» født, drevet av en lidenskap for det uforutsigbare, kunstneriske ønsker og en appetitt for poesi.

Ememem er en fortauspoet og sønn av asfalten. Den franske kunstneren retter vår oppmerksomhet mot bakken, prosessen til kunstneren kalles flacking.

«Det var uunngåelig å frembringe denne første fortausreparasjonen. Jeg lot hendene mine helbrede asfalten. Alt som har skjedd før i livet mitt, førte meg til dette. «

Ved å observere dette første verket installert i bakken, og merke effekten det hadde på forbipasserende, hadde Ememem funnet mening i sin filosofiske forskning: hen skulle fylle hull i asfalt og fortau.

Sted: tre verk på fortau. Nærmeste bygg er Borggata 2, Brogata 16, og Hjørnerødgata 17 og 18 (ut mot Holmegata).

Ferdigstilt: juni 2024
Offisiell åpning: 13. september 2024 på Kulturnatten i Fredrikstad

Holmen gategalleri: 3 kunstverk av Ememem

Tidligere arbeid

Holmen gategalleri er et samarbeid med
Fredrikstad kommune
§112 Fredrikstad
Visit Fredrikstad & Hvaler
og støttet av Interreg Sverige-Norge prosjektet «Upplevelsenäring – kultur och besöksnäring i samverkan»
Østfold kunstsenter er prosjektleder for Holmen gategalleri.