Østfold kunstsenter åpner nye utstillinger lørdag 2. november kl. 15.00!

Ingrid Aarvik Berge/ Hege Liseth/ Anita Hanch-Hansen/ Siri Ensrud
Østfold kunstsenter 02.11-15.12.2024

Dørene er åpne fra 12-17 på åpningsdagen. Velkommen!

Ingrid Aarvik Berge

02.11-15.12.2024

Østfold kunstsenter

Ingrid Aarvik Berge (f.1987) har en mastergrad i Medium- og materialbasert kunst fra Kunsthøyskolen i Oslo. Hun har blant annet stilt ut på KB Contemporary, BIEN Internasjonale Tekstilbiennale i Slovenia, Hovedøya Kunstsal, Østlandsutstillingen og Årsutstillingen. Hun har gjort flere offentlige utsmykninger og er innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Hun bor og jobber i Fredrikstad og Värmland, Sverige.

Berges arbeider er basert på og formulerer vår forbindelse og slektskap til naturen. I tillegg til sin kunstpraksis, drifter hun et eget småbruk sammen med sin familie. Et sentralt fokus er kunnskap og interesse om økologi, biologisk mangfold, håndverk og tradisjoner. Ved å kultivere og studere landskapet og jobbe i samspill med årstidene og naturens syklus, blir observasjon et viktig redskap.

Les mer om utstillingen her

Hege Liseth

02.11-15.12.2024

Østfold kunstsenter

Hege Liseth (f.1969) er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) i Oslo og Chelsea College of Art & Design i London.  Hun har en lang rekke solo og gruppeutstillinger bak seg og har mottatt en rekke stipender, bl.a. fler-årig arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipender. Hun har gjennomført utsmykkingsoppdrag for flere offentlige bygg, og har også arbeidet som kunstnerisk konsulent og kurator og med kunstner initierte prosjekter.

Liseth arbeider i et abstrakt billedspråk innen ulike medier i det 2-dimensjonale plan. Arbeidene er resultat av en pågående prosess hvor hun bygger bilder av enkle visuelle spor knyttet til natur og symbolbruk. Et vedvarende arbeid med visuell forskning på hvordan ulike sett med regler, mønstre, brudd, flater og linjer, sammen med farge og kontrast, skaper billeduttrykk som makter både å være makro og mikro. Arbeidene inneholder ofte elementer av rom og natur, som er stilisert til abstrakte, sanselige fenomener.

Les mer om utstillingen her 

Anita Hanch-Hansen

02.11-15.12.2024

Østfold kunstsenter

Anita Lykke Hanch-Hansen (f.1971) jobber i hovedsak med keramikk og bor og har sitt virke i Norge og Italia. Hun har master i Medium og Materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo, og både under og etter sin utdannelse har hun mottatt en rekke stipender og utmerkelser. Hun har deltatt på flere utstillinger og biennaler nasjonalt og internasjonalt. I 2023 deltok hun på kunsthåndverkernes årsutstilling på Nasjonalmuseet i Norge og XVIII Premio Internacional de cerámica contemporánea CERCO i Zaragoza i Spania. Hennes arbeider er blant annet innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustri Museum, Trondheim og Fredrikstad kommune.

Arbeidene i denne utstillingen er inspirert av en dyp fascinasjon for sykliske prosesser, vekst, transformasjon og forfall – og de kontinuerlige endringene som skjer mellom disse tilstandene. Leiras evne til å bevare spor av tid og berøring fungerer som et avtrykk av hvordan både naturen og mennesket alltid er i bevegelse, påvirket av omgivelsene.

Les mer om utstillingen her

Siri Ensrud

02.11-15.12.2024

Østfold kunstsenter

Siri Ensrud (f.1973) er utdannet ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, Institutt for tekstil, hovedfag og Einar Granum Kunstskole. Hun har tidligere deltatt på utstillinger på Galleri F15, Kunstnersenteret Møre og Romsdal og Akershus kunstenter i Lillestrøm. Hun er innkjøpt til St.Olavs Hospital, Trondheim og Vestlandske Kunstindustrimuseum, Bergen.

«Vår moderne verden». «Utviklingen av flyet».» Det beste store verdens atlas». «Byggverk gjennom tidene». «Universet». Dette er noen av boktitlene på de gamle tekniske faktabøkene og leksikonene som Ensrud lar seg inspirere av. Materialet i disse bøkene danner utgangspunkt for hennes collager. Hun lager nye og «ulogiske» sammenstillinger og koblinger av tekniske tegninger og instruksjoner, samtidig som hun undrer seg over tingenes betydning, verdens kompleksitet, menneskers klokskap og kunnskap og menneskers evne til å forvalte denne kunnskapen på aller verst tenkelige vis.

Les mer om utstillingen her

 

 

Østfold kunstsenter på Facebook: https://www.facebook.com/ostfoldkunstsenter

Østfold kunstsenter på Instagram: https://www.instagram.com/ostfoldkunstsenter/