Om ØKS

Åpningstider:
Onsdag-søndag kl.12.00-17.00

Adresse:
Ferjestedsveien 5b, 1606 Fredrikstad

 

Østfold kunstsenter (ØKS) er et kompetansesenter der visning og formidling av samtidskunst står i fokus. Virksomheten omfatter galleridrift, kunstprosjekter, rådgiving og veiledning angående kunst i offentlige rom, pedagogisk formidling til barn og unge, omvisninger, tilrettelegging for kunstnere, kunstnerpresentasjoner, seminarer og salg av kunst. Vår utstillingsprofil tar sikte på å vise et mangfold av kunstneriske uttrykk innen samtidens billedkunst og kunsthåndverk. ØKS arbeider for hele fylket.

ØKS har 147 profesjonelle kunstnere tilknyttet seg. ØKS holder til i en gammel staslig 1800-talls bygning sentralt plassert i Fredrikstad. Senteret rommer resepsjon, tre gallerirom, kunstbutikk, formidlingsrom, Kafé ØKS, to kunstneratelierer og administrasjon.

ØKS er en forening som styres av partnerne: Østfold Bildende Kunstnere, Norske Kunsthåndverkere Viken, Fredrikstad kommune og Viken fylkeskommune. Østfold kunstsenter er finansiert av Viken fylkeskommune og Fredrikstad kommune. ØKS er del av Kunstsentrene i Norge (KiN).

 

Trykk her for å se Østfold kunstsenters Utstillingsprogram.

Trykk her for å finne Østfold kunstsenter på Google maps.

Trykk her for Østfold kunstsenter på Facebook.

Trykk her for Østfold kunstsenter på Instagram.

Trykk her for Østfold kunstsenter på YouTube.

 

Kafè ØKS er en selvstendig virksomhet som leier lokaler av Østfold kunstsenter. Trykk her for Kafé ØKS på Facebook eller ring til kafeen: 981 31 341

 

Aksept av Vegard Hanve i parken utenfor Østfold kunstsenter, 2017.