Om ØKS

Åpningstider:
Onsdag-søndag kl.12.00-17.00

Adresse:
Ferjestedsveien 5b, 1606 Fredrikstad

Østfold kunstsenter (ØKS) er et kompetansesenter der visning og formidling av samtidskunst står i fokus. Virksomheten omfatter galleridrift, kunstprosjekter, rådgiving og veiledning angående kunst i offentlige rom, pedagogisk formidling til barn og unge, omvisninger, tilrettelegging for kunstnere, kunstnerpresentasjoner, seminarer og salg av kunst. Vår utstillingsprofil tar sikte på å vise et mangfold av kunstneriske uttrykk innen samtidens billedkunst og kunsthåndverk. ØKS arbeider for hele fylket.

ØKS har 151 profesjonelle kunstnere tilknyttet seg. ØKS holder til i en gammel staslig 1800-talls bygning sentralt plassert i Fredrikstad. Senteret rommer resepsjon, tre gallerirom, kunstbutikk, formidlingsrom, Kafé ØKS, to atelier og administrasjon.

ØKS er en forening som styres av partnerne: Østfold Bildende Kunstnere, Norske Kunsthåndverkere Viken, Fredrikstad kommune og Viken fylkeskommune. Østfold kunstsenter er finansiert av Viken fylkeskommune og Fredrikstad kommune. ØKS er del av Kunstsentrene i Norge (KiN).

Kafè ØKS er en selvstendig virksomhet som leier lokaler av Østfold kunstsenter. Trykk her for Kafé ØKS på Facebook eller ring til kafeen: 981 31 341

 

Aksept av Vegard Hanve i parken utenfor Østfold kunstsenter, 2017.