KUTT UT! #2: inviterer kunstnere til å delta på verksted og utstilling med tresnitt. MELD DIN INTERESSE! Kun 15 plasser. Frist 1. Mars.

KUTT UT! #2 er en videreføring av prosjektet KUTT UT! (Fredrikstad Kunstforening 2017) men med fokus på tresnitt. Prosjektet vil fylle hele kunstsenteret i perioden 21.09. – 03.11. og vil bestå av:

1.     UTSTILLING med tresnitt, i storsalen, 2. etasje med åpning lørdag 21.09.2019

2.    VERKSTED med tresnitt. Deltagerne, 15 kunstnere, møtes og jobber sammen i en begrenset periode med en felles teknikk. Visningsrom 1. etasje blir innrettet som verksted. Materialer til fri benyttelse. Prosess og resultat skal vises for publikum i en åpen utstilling. Intens oppstartsperiode: 23.-24. september. Egen utstillingsåpning 19. oktober og salg rett fra vegg, uten provisjon til Østfold kunstsenter. Produksjonsredskapene vil finnes i utstillingsrommet og det vil og være anledning til å trykke mens utstillingen pågår.

3.    FORMIDLINGSPROGRAM med tresnitt. To åpningsarrangement 21.09 og 19.10. Kunstnerpresentasjoner. Eget verksted for publikum med mulighet for å lage og stille ut egne trykk. Åpent for publikum onsdag – søndag 12 – 17.

Vederlag for 3 saler deles på deltagerne.

KRITERIER FOR Å DELTA:

  • Levere et monteringsklart verk til utstillingen med tresnitt. (1 eller flere verk avhengig av størrelse levers ØKS 16.09.)
  • Delta på oppstart: 23. og 24.09.
  • Være en del av verkstedmiljøet frem til felles montering 18.10, og gjerne hele prosjektperioden frem til 3.11. Du har også lyst og anledning til å jobbe i verkstedet i perioder på Østfold kunstsenter når det er åpent for publikum.
  • Lage minimum ett grafiske blad på stedet, som blir en del av utstillingen. Deltagerne kunstnerne kan bruke verkstedet så mye de vil. På åpningsdagen er det tett med trykk og salg rett fra vegg. Det vil fortsatt være verksted og mulighet for å jobbe etter at lokalene åpner for publikum, utstillingen vil dermed kunne endres underveis.

MELD DIN INTERESSE VED Å SENDE OSS FØLGENDE INFORMASJON:

  • Hvor mye du mye tid kommer du omtrent til å delta i verksteds-fellesskapet? Er det dager/ perioder du ikke kan delta?
  • Har du jobbet med tresnitt tidligere? Det er ikke et krav.
  • Send gjerne med dokumentasjon av tresnitt om du har dette.

15 kunstnere vil få plass. Det vil bli lagt vekt på å danne en rikt sammensatt gruppe kunstnere med hensyn til uttrykk og erfaring, i tillegg blir det lagt vekt på engasjement og kapasitet.

Meld din interesse via e-post til Østfold kunstsenter: post@ostfold-kunstsenter.no
FRIST 1. MARS. Du får svar innen 15. mars.

Med vennlig hilsen
Hege Liseth og Arne Revheim
i samarbeid med Østfold Kunstsenter