SOMMERUTSTILLINGEN 2024
– en bred mønstring av østfoldkunsten
.
Sommerutstillingen ble arrangert på ØKS første gang i 1995. Utstillingen er en bred mønstring av østfoldkunsten, et barometer på kunstneriske kvaliteter, mangfold og ståsted i 2024. Spennvidden mellom arbeider og materialer og teknikker er stor. Publikum inviteres til å oppleve en utstilling med samtidskunst som byr på undring, humor, refleksjon, opplevelse og skjønnhet. Her finnes fotografi, maleri, tegning, video, keramikk, smykker, installasjon, grafikk, billedvev, skulptur med mer. Utdeling av stipender på åpningsdagen!
Ingen av arbeidene er tidligere vist på ØKS. Dette er den mest besøkte utstillingen gjennom hele året. Så vel fastboende som tilreisende og turister er innom i løpet av visningsperioden – som i år er fra 15. juni til 25. august 2024.
Velkommen til åpning lørdag 15. juni kl.16.00
Utstillingen er åpen for publikum fra 12.00-18.00 på åpningsdagen.
Utstillingen åpnes av Marianne Klever Næss, leder av kulturutvalget i Fredrikstad kommune. Stipender som utdeles på åpningen er SG&CO Arkitekters kunstnerstipend, 2 BHK stipender og Fredrikstad kommunes Arbeidsstipend for visuell kunstner.
.
.