Elever på verksted, kunst i bevegelse 2024 (Foto: Glen Farley)
Elever på verksted, kunst i bevegelse 2024 (Foto: Glen Farley)

De siste ukene har vi hatt 225 elever fra 1.- til 5. trinn på besøk på ØKS. De har fått omvisning i gruppeutstillingen Kunst i bevegelse 2024 og de har laget egen kunst på verksted etterpå.

Kunstner Glen Farley har utviklet prosjektet og har sammen med billedkunstnere Anja Bjørshol og Kristin Romberg holdt verksted for barna. Formidlere fra ØKS har holdt omvisning.

Som en del av verkstedet fikk elevene en introduksjon til kunstformen bevegelig kunst også kalt kinetisk kunst gjennom omvisning. Der fikk de høre en operasanger som sang til ulike objekter som plutselig beveget på seg, de fikk lukte på kunstneren Glen Farleys barndomsminner. Det luktet blant annet varm kakao og nyklippet gress! Barna fikk sette i gang kunstverk ved å tråkke på pedaler eller kun ved å bevege seg rundt i rommet! Omvisningene var fylt med latter, nysgjerrighet og til og med sang fra barna!

Etter å ha latt seg inspirere av utstillingen fikk de lage egne kunstverk. De fikk blant annet lage insekter som beveget på seg og artige papirskulpturer som snurret rundt. Barna fikk utfolde seg kunstnerisk samtidig som de fikk innsikt i håndverk, elektronikk, fysikk og mekanikk.

«Praktisk oppgave var spennende, morsom og fengende. Barna liker godt oppgaver som innebærer å være aktive og kreative. Alle barn og voksne var veldig fornøyde med dagen!» – Lærer Leni W. Torp

 

Les mer om utstillingen her.