Jaume Plensa: I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet – nye og eldre kunstverk i Fredrikstad sentrum

Gjennom Den kulturelle skolesekken i Fredrikstad får 870 elever på 7. trinn oppleve kunst i sentrum av Fredrikstad og ha verksted og besøk på Østfold kunstsenter (ØKS).

Skoleklassene inviteres til å oppleve utendørs kunst med kunstner og formidler Ellen K. Solberg. Omvisningen er dialogbasert, og elevene får se byen på en annen måte. På turen blir de bevisst kunstverkenes fortellinger og er med på å skape nye egne tolkninger. Hovedfokuset er Jaume Plensas skulpturer I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet, som er siste stopp på kunstvandringen.

På̊ ØKS modellerer elevene et hode eller en skulptur i plastelina inspirert av skulpturene de har sett. Resultatene blir fotografert og lagt ut på Instagram under profilen @oks_ung. Følg gjerne med der!

Tidsrom: Mars–mai 2022
Formidler: Ellen K. Solberg
Formål: Bevisstgjøre barn og unge om kunsten de omgir seg med i egen by og fysisk oppleve den med hele seg. Gjennom dialogbasert omvisning og fysisk bevegelse overføres kunnskapen de får til å skape noe selv. Barn og unge (egentlig alle) trenger å bruke hender og hodet samtidig, oppleve taktilitet i materialet, lage et objekt som skal ses fra alle kanter – hvor fokuset er på opplevelsen og ikke resultatet. Plastelina er et materiale som kan brukes om og om igjen, det er plastisk og lett å forme, dette åpner for eksperimentering og lek.
Et samarbeid mellom: Østfold kunstsenter, Kulturetaten Fredrikstad kommune og kunstner Ellen K. Solberg

Les om Jaume Plensas I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet

Den kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal satsning i samarbeid mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet for å sikre barn og unge et profesjonelt kulturtilbud. Sekretariatet er lagt til Norsk kulturråd.

Tiltaket er støttet av Sparebankstiftelsen DNB