20.mars – 30.mai 2021 Eirik Brandal / Philipp Spillmann / Nina Bang / Elisabeth Rønbeck

Les mer om utstillingene her: https://ostfold-kunstsenter.no/portfolio/6250/

Endelig kan vi åpne igjen! Utstillingene er åpne fra onsdag 12. mai og utstillingsperioden er forlenget til 30.mai! Velkommen!

Les om utstillingen til Eirik Brandal i musikkavisen Ballade.no

Les om utstillingen til Philipp Spillmann på den internasjonale smykkekunstsiden Klimt02

Se innslag om utstillingene på TV Østfold

Se sak i Fredrikstad Blad

Eirik Brandal viser separatutstillingen Elektroniske skulpturer.

https://eirikbrandal.com

Eirik Brandal (f. 1991) er en kunstner og komponist med base i Norge og Latvia. Mens han opprinnelig studerte musikkkomposisjon, har arbeidet hans beveget seg mot elektroniske lydskulpturer, som ønsker å avdekke kretsens iboende skjønnhet. Ved å legge kretsene ut på en arkitektonisk måte, endres deres kontekst fra å være funksjonelle gjenstander til å bli kunstobjekter. Lyd og lys brukes som et middel til å skape en følelse av gjennomsiktighet mellom publikum og skulpturens interne prosesser, med sikte på å gi skulpturene egenskapene til uavhengige kommunikative enheter.

Philipp Spillmann viser separatutstillingen Kilder.

https://norskekunsthandverkere.no/users/philipp-spillmann

Philipp Spillmann (f.1977) har klassisk gullsmedutdannelse fra Sveits. Håndverket lever videre mens han utforsker smykkenes roller, muligheter og fleksible grenser mot objekt, skulptur og installasjon. Hans smykker forholder seg i like stor grad til hverandre, til andre objekter og til omgivelsene som de gjør til kroppen. Han bruker debatter rundt matproduksjon, plast i havet, overforbruk og hurtigmat i rastløse samfunn som inspirasjonskilder.

Nina Bang viser separatutstillingen Fargens navn.

https://www.ninabang.com

Nina Bang (f.1956) er utdannet på Statens Kunstakademi (nå KHIO) og Statens Håndverks og Kunstindustriskole (nå KHIO) i Oslo. Nina Bang arbeider med forskjellige medier, som maleri, grafiske teknikker, neon og digitale verktøy. Hun er interessert i naturhistorie og hvordan menneskers kartlegging og erobring av verden påvirker naturen.

Elisabeth Rønbeck viser utstillingen Plastic Fantastic i Kafé ØKS.

https://merfoto-roenbeck.biz

Elisabeth Rønbeck (f. 1967) er en kamerabasert kunstner som kommer fra Tromsø og er bosatt i Sarpsborg. Hun har en bachelorgrad i Fotokunst fra England, og er medlem i Østfold Bildende Kunstnere (ØBK). Hun ønsker å sette fokus på plastberget som vokser og forurenser naturen og verdenshavene. Hun utforsker fotografiets middel til å fange virkeligheten, fryse tiden og ta verden i besittelse. Utstillingen viser fotografier og en installasjon av kunstnerens eget plast avfall.