Portrett av Anne Karine Thorbjørnsen. (foto: Lars Botten)
Anne Karine Thorbjørnsen, Uten tittel i Østlandsutstillingen 2023.

Søndag 10.09.2023: kunstnersamtale og verksted i Østlandsutstillingen

Sted: Østfold kunstsenter.
10.09 kl. 12.30 Kunstnersamtale med påfølgende verksted
10.09 kl. 15.00 Kunstnersamtale med påfølgende verksted

NB: Det er mulig å delta på bare kunstnersamtalen.
Meld deg gjerne på verkstedet (gratis) ved å sende en epost til post@ostfold-kunstsenter.no
Mulighet for drop-in på verkstedet, så det er bare å komme og bli så lenge du har lyst.

Anne Karine Thorbjørnsen har bakgrunn som klesdesigner, men for 4 år siden endret hun retning fra mote til en fri praksis der hun utforsker overgangene mellom mote, kunst og håndverk. På Østlandsutstillingen deltar hun med 3 verk utført i tekstilforskalet betong og drapert tekstil:  «Utforskningen av draperiet og folden er kjernen i arbeidet mitt, både som teknikk og tematikk. Draperiet er tvetydig for meg; det er både visuelt knyttet til avleggs idealer om status, grandeur og eksess samtidig som […] det innehar både estetiske og sosiale verdier.»

Kunstnersamtalen vil dreie seg om Anne Karines verk i utstillingen og hennes praksis som kunstner.

På verkstedet vil deltakerne bli introdusert til ulike tekstile kvaliteter og kunstneren vil fortelle litt om hennes forhold til draperiets historie og betydning. Deltakerne få mulighet til å drapere sine egne veggarbeider og jobbe både to-  og tredimensjonalt.  Bli med Anne Karine i en utforskning av tekstil, farger og draperier!

Om kunstneren: Anne Karine Thorbjørnsen er utdannet klesdesigner fra Central Saint Martins i London. Arbeidene henens er blant an net innkjøpt av Nasjonalmuseet. I 2023 stiller hun også ut på Swedish Fashion Council, Stockholm og på Format i Oslo.
Kunstnerens nettside

Velkommen til Østfold kunstsenter og Østlandsutstillingen!