Østfold kunstsenter viser SPRÅK AV LEIRE; keramikkarbeider laget av barn og unge asylsøkere på mottak i Østfold.  Keramiker Wisam Alsamad med assistanse av datter og sønn, Zahra og Ali Alsamad, har holdt keramikk-kurs på tre asylmottak våren og sommeren 2019. Noen av resultatene vises i formidlingsrommet i Østfold kunstsenter fra 3.8 – 18.8.2019.

Se innslag på TV Østfold her. Innslaget starter 7 min inn i sendingen.

Åpning lørdag 3. august kl. 15

Prosessbilder fra keramikk-kurs for barn og unge på asylmottak i Østfold

Barn og unge asylsøkere i alder 8 – 18 år på mottakene Mysebu, Hobøl og Råde i Østfold, har en dag i uken på hvert mottak siden april, fått 3 timers keramikk-kurs med kyndig veiledning av keramiker Wisam Alsamad med assistanse av Zahra og Ali Alsamad. Asylbarna har prøvd seg på mange forskjellige teknikker, som dreiing, pølseteknikk, marmorering av leire og glasurer. Inspirasjonen og utgangspunktet har vært helleristninger. De ferdige arbeidene i alt sitt mangfold vises i formidlingsrommet i Østfold kunstsenter fra 3.8 – 18.8.2019.

Wisam Alsamad kom fra Bagdad, Irak, til Norge i 2008 med sin kone og fire barn. De bodde selv på forskjellige asylmottak før de fikk bosettelsestillatelse i Mysen. De er nå bosatt i Askim. Wisam Alsamad er medlem av Norske Kunsthåndverkere.