I årets første utstillingsperiode viser vi fire separatutstillinger med metall- og lydkunst. Noen av utstillingene inneholder både metall og lyd, mens andre viser en av delene.  

Metallkunst er noe av den eldste kunsten vi kjenner til. Allerede i oldtiden begynte man å lage smykker og spenner av metall. Lydkunsten derimot dukket ikke opp før på 1900-tallet etter at Thomas Edison i 1878 hadde funnet opp en maskin som kunne ta opp lyd. 

I dag kan vi oppleve mange ulike typer for både lydkunst og metallkunst. Utstillingene her på ØKS har alle en musikalitet ved seg. Verkene er montert på en måte som gjør at de er i harmoni med rommet. I tillegg til det musikalske, kan man også trekke linjer til det analoge og grunnleggende/organiske. Tore Honoré Bøe har laget instrumentelle bokser som man kan spille på uten bruk av strøm og ledninger. Signe Lidén har laget høyttalere ut av seilduk og drivved som spiller lydopptak fra Glomma. Susanne Kathlen Mader har latt seg inspirere av sin egen villhage og laget metallskulpturer og malerier som spiller med hverandre. Hedvig Glomsrød Sommerfeldt bruker egen rå kraft og hamrer på metall og former smykker uten å lodde eller klippe.  

Vi ønsker velkommen til utstillingene ved ØKS hvor du kan se lyd, og høre bilder! 

Les mer om utstillerne her