Dato: søndag 28.5.2023
Tid: kl. 12 – 16
Sted: Østfold kunstsenter
Passer for alle over 14 år – gratis
Påmelding: post@ostfold-kunstsenter.no

Velkommen til et inspirerende møte og verksted  med billedkunstner Renuka Rajiv fra India. Gjennom arbeid med tegning og collage får publikum en unik mulighet til å jobbe sammen som en gruppe for å lage en kollektiv zine (fanzine). Hver deltaker får med seg hjem et håndinnbundet eksemplar av dagens arbeid. Tidligere verksteder har utforsket viktige temaer som klima, queerness, science-fiction og andre temaer som er relevante for deltakerene.

I sitt kunstnerskap bruker Rajiv zine formatet som et ledd i den kunstneriske prosessen gjennom å utforske tematiske narrativer sammensatt av tekst, bilder og collage. Rajiv studerte digital videoproduksjon ved Srishti School of Art, Design and Technology i Bangalore og tok en Bachelor of Fine Arts (Honours) i grafikk ved Victorian College of Art, Melbourne. I de siste årene har Rajivs kunstnerskap tatt utgangspunkt i barndommens interesse for å leke med stoff og papir. De fleste temaer og innhold i arbeidet deres er personlige, og dypt knyttet til kunsthåndverk. Arbeidene deres befinner seg i en spfære som rommer det fantasifulle, observerende og selvbiografiske. Siden 2012 har Rajiv jevling stilt ut sine arbeider i gruppe- og separatutstillinger både i India og internasjonalt.

Rajiv er en av seks kunstnere som i 2023 deltar på gjestekunstnerprogrammet arrangert av Halden Bookworks. Prosjektet er støttet av Kulturrådet og under en periode på 14 dager skal Rajiv utforske hvilken betydning håndlaget papir og papirfibere kan ha for deres kunstnerskap. Det planlagte arbeidet involverer bruk av silketrykking med papirmasse og produskjon av ulike typer håndlaget papir som underlag for tegninger og grafiske trykk.

Mer om kunstner, Renuka Rajiv: nettside / nettside / Instagram
Halden Bookworks