HVORDAN BLI EN KUNSTSAMLER?
MANDAG 27.11.2023 KL. 19

En serie arrangementer med søkelys på hvorfor og hvordan vi kan samle på samtidskunst. Hør inspirerende foredrag og møt utvalgte østfoldkunstnere. Det blir uformelle samtaler med billedkunstnere, og presentasjon av kunstverk til salgs.
Litteraturhuset i Fredrikstad høst 2022 og i 2023. Arrangementene er i samarbeid med Litteraturhuset og støttet av Bildende Kunstners  Hjelpefond.

Begynn i det små, og en samling kan vokse sakte over tid. Mange har kanskje allerede noen kunstverk hjemme uten å tenke på det som en liten samling?
Vi fokuserer på kunstens berikelse og personlig smak.

Mandag 27.11.2023 kl. 19
Litteraturhuset, Thygesen salen i 2. etasje
Billetter: kr. 130 – KJØP BILLETT

Det blir foredrag om det nye nettstedet Leiga – lei og kjøp kuratert kunst. Etter foredraget er det kunstnersamtale med Tor Lindrupsen og salg av kunst.
Baren holder åpen. En helt unik sjanse!

Aslak Høyersten, daglig leder i VISP
Tor Lindrupsen

HVORFOR SAMLE PÅ KUNST?

LEIGA
Leiga er en ny måte å samle og kjøpe kunst på. På leiga.no leier du kunstverk og betaler 5% av verdien av verket pr måned. Du kan si opp leieavtalen når du vil, men leier du verket i 20 måneder er kunstverket ditt. På leiga.no finner du et utvalg kunstverk fra kunstnere som alle er gått gjennom en fagvurdering fra vårt fagutvalg.

Nettsiden ble lansert i mai med et utvalg kunstnere fra Vestland – og snart utvider vi med kunstnere fra Viken!

Leiga er utviklet og driftet av VISP og er støttet av Kulturdirektoratet, Vestland fylke, Viken fylke og Bergen kommune.

VISP
VISP er kompetanse- og nettverksorganisasjonen for det visuelle feltet i Norge, med hovedkontor i Bergen. VISP arrangerer opp mot 30 kurs og workshops i året, og tilbyr sine medlemmer assistanse, veiledning og rabattavtaler.

Aslak Høyersten
Aslak Høyersten har vært daglig leder i VISP siden 2010, før den tid har han jobbet innen forskjellige deler av kulturfeltet; bl.a i forlag, festival og som sjef for platebutikk. Høyersten har en BA i Visual Communication fra Kent Institute of Art & Design, og foruten kunst er han opptatt av musikk, litteratur, film og fotball.

www.visp.no

OPPLEV KUNSTEN OG MØT BILLEDKUNSTNER TOR LINDRUPSEN

Født i Kristiansand i 1958 og bosatt på Kråkerøy siden 1987.

Det var grafikken Tor Lindrupsen begynte med, og han har utdannelsen fra Kunst-og Håndverkskolen på grafisk avdeling. Etter noen år som illustratør beveget Lindrupsen seg mer over i det tredimensjonale og har utført en rekke kunstprosjekter for offentlige og private oppdragsgivere. Her i Fredrikstad er det kanskje steinskulpturene i rundkjøringene på Rolvsøyveien som flest kjenner til.

Parallelt med oppdragene har han hatt utstillinger med treskulptur og grafikk. Kroppen, som måten vi er i verden på, har vært og er et sentralt tema og motiv i arbeidet hans. Nå har riktignok dyrenes verden begynt å kreve litt plass, så vi får se hvor det fører. Det er grafikken han kommer til å bruke mest tid på framover.

www.lindrupsen.no
Instagram: @torlindrupsen

Støttet av Billedkunstnernes Hjelpefond.