Dato: søndag 20.8.2023
Tid: kl. 16 – 17
Sted: Østfold kunstsenter
Språk: engelsk
Gratis
Gi beskjed om du kommer: post@ostfold-kunstsenter.no

Velkommen til kunstnerpresentasjon med Tia Blassinggame fra USA. Blassingame er bokkunstner, grafiker og pedagog som utforsker skjæringspunktet mellom etnisitet, historie og kulturell oppfatning. Hun jobber også som Lektor ved Scripps College der hun underviser i bokkunst og er leder for institusjonens boktrykkeri som publiserer kunstnerbøker.

Ved å bruke grafikk og bokkunstteknikker, gjengir hun raseladede bilder og historier for en nyansert diskusjon om spørsmål om etnisitet og rasisme. Under oppholdet hos Halden Bookworks planlegger Blassingame utforme en utstilling som inneholder arbeid fra de besøkende kunstnerne. I tillegg planlegger hun å skape en serie med trykk som utforsker Norges engasjement i den afrikanske slavehandelen fra 1670-tallet til 1848, over femti år etter at den ble forbudt i Norge. Trykkplatene skal utformes med å bruke søppel generert under oppholdet.

I tillegg til hennes kunstneriske virke har hun grunnlagt Book/Print Artist/Scholar of Color Collective for å bringe BIPOC-bokkunstnere i dialog med forskere innen bok- og tryk-kultur. Halden Bookworks samarbeider med denne organisasjonen i forbindelse med gjestekunstnerprogrammetfor 2023-24 og seks medlemmer kommer til Norge i løpet av perioden.

Informasjon om Blassingame:
Nettside: https://www.primrosepress.com/
Instagram: https://www.instagram.com/primbookart/