.

 

Glen Farley

Childhood

Kunst i bevegelse 2024

20.01 – 10.03.2024

Østfold kunstsenter

farleykunst.no

 

Farley er en kanadisk-norsk kunstner som lager bevegelige skulpturer og installasjoner. Hans mål er å oppmuntre folk i alle aldre til å reflektere over seriøse temaer mens de blir underholdt. Han tror at en lunefull eller humoristisk tilnærming kan være en effektiv invitasjon til refleksjon og diskusjon. Farleys kunst har en nostalgisk, taktil følelse selv om den handler om moderne temaer. Han er inspirert av nyhetsbildet, politikk og trender i samfunnet, mulighetene for bevegelse, lys, lyd og lukt i kunsten, og av de hundrevis av mekaniske og kunstneriske utfordringer som oppstår i prosessen med å skape hvert kunstverk.

Verket er en kinetisk luktskulptur/installasjon og en unik flersensorisk opplevelse. Ved å utnytte den sterke forbindelsen mellom lukt og hukommelse, samt kinetisk kunsts evne til gradvis å avsløre informasjon til betrakteren, utløser Childhood et spesielt samspill mellom betrakterens og kunstnerens minner. Opplevelsen er levert gjennom en kiosk-lignende struktur av forseggjort utskåret og polert solid lønn, inspirert av etterkrigstidens TV-, radio- og møbeldesign.

 

Glen Farley

Lives of Loyal Service

Kunst i bevegelse 2024

20.01 – 10.03.2024

Østfold kunstsenter

farleykunst.no

 

Hvordan store arbeidsgivere utøver sin makt over sine ansatte og forventer lojalitet fra dem er temaet for dette kunstverket. Hele kontrakten mellom arbeidsgiver og arbeider har forandret seg dramatisk de siste tjue år. Fast ansettelse blir mindre vanlig og oppdrag- eller kortvarig kontrakt-basert arbeid mer utbredt. For noen mennesker, er det å skaffe seg en fast jobb i en stor organisasjon en drøm som går i oppfyllelse, en sikker øy av arbeid i en sjø av usikkerhet. Men for andre, særlig de som er litt eldre, å bidra hele livet til en organisasjon, love lojalitet overfor selskapet uansett hvor det kan føre, kan føles ødeleggende for sjelen. For disse menneskene er frihet viktigere enn sikkerhet. Og etter et langt arbeidsliv i et selskap kan man angre at man har viet så mye av sitt liv til selskapet sine mål.

 

Glen Farley

Baggage

Kunst i bevegelse 2024

20.01 – 10.03.2024

Østfold kunstsenter

farleykunst.no

 

Denne er en omreisende kinetisk skulptur som reflekterer over forskjellige tidsperspektiver for mennesker i forskjellige aldre. Det sies at unge mennesker ser på fremtiden mens gamle mennesker lever i fortiden. Når vi eldes, er det som om fortiden begynner å spise opp mer og mer av vår nåtid, og i prosessen begynner å kannibalisere fremtiden vår. Blir vi beriket av livserfaringene våre eller belastet av dem?