.

 

Astrid Sleire

Lys i sal 3

16.03 – 26.05.2024

Østfold kunstsenter

astridsleire.no

 

Astrid Sleire er født i 1961 og er utdannet ved Statens høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen i 1988. Siden endt utdanning har keramikk vært hennes medium. Sleire har deltatt med arbeider på inviterte og juryerte utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Arbeidene er innkjøpt til samlinger og museer som Oslo kommunes kunstsamling, Nasjonalmuseet, KODE Bergen, Sørlandets Kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Keramikmuseum Westerwald. Hun har også utført flere oppdrag til kunst i offentlige rom.

 

Nye skulpturer sammen med videreutvikling av serien flak vil danne en romlig samtale i utstillingen som har arbeidstittelen lys i sal 3 på Østfold Kunstsenter. Til arbeidene har hun valgt farger som er nedtonet i sin kulørthet. Fargenyanser som danner et litt skjørt lys. Lagene av farger bygges opp gradvis og i sjikt sammen med leirens egenfarge, utformingen av arbeidene og ved at de brennes i flere omganger. Resultatet blir en relativt matt overflate med tegninger der de ulike lagene skinner igjennom. Palettens utgangspunkt ligger innenfor et stemningsleie av skiftninger i lyset.

Hennes abstrakte skulpturer i leire kan gi assosiasjoner til noe som har tilhørt en konstruksjon, eller et objekt, en flik av konkrete ting. De keramiske arbeidene kan sees på som fragmenter som refererer til omgivelser i forandring, noe som blafrer litt ustadig, det som blir uferdig, men stadig er under utvikling.

 

 

Tildelt støtte: Regionale Prosjektmidler

Foto: Helge Hansen