.

 

Astrid Sleire

Brev til lyset

16.03 – 26.05.2024

Østfold kunstsenter

astridsleire.no

Astrid Sleire (f.1961) er utdannet ved Statens høgskole for kunsthåndverk og design i Bergen i 1988. Siden endt utdanning har keramikk vært hennes medium. Sleire har deltatt med arbeider på inviterte og juryerte utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Arbeidene er innkjøpt til samlinger og museer som blant annet Nasjonalmuseet, KODE Bergen, Sørlandets Kunstmuseum med flere. Hun har også utført flere kunstoppdrag i det offentlige rom.

Nye skulpturer sammen med en videreutvikling av serien flak vil danne en romlig samtale i utstillingen. I denne serien har hun utforsket fargenyanser. Arbeidene har farger som er nedtonet i sin kulør og nyanser som danner et skjørt lys. Lagene av farger bygges opp gradvis sammen med leirens egenfarge, utformingen av arbeidene og ved at de brennes i flere omganger. Resultatet blir en relativt matt overflate med tegninger der de ulike lagene skinner igjennom. Palettens utgangspunkt ligger innenfor et stemningsleie av skiftninger i lyset.

Hennes abstrakte, keramiske skulpturer kan gi assosiasjoner til noe som har tilhørt en konstruksjon, eller et objekt, en flik av konkrete ting. De kan sees på som fragmenter som refererer til omgivelser i forandring, noe som blafrer litt ustadig, det som blir uferdig, men stadig er under utvikling.

 

Tildelt støtte: Regionale prosjektmidler

Foto: Helge Hansen

Utstillingsfoto 1-12: Øystein Thorvaldsen

Trykk på bildene for å se fullformat.