Anne Stabell viser separatutstillingen Den langsomme veien gjennom skogen og hjem.

Utstillingen står fra 14. mars til 7. juni 2020.

 

Utstillingen viser fire vevde tekstilarbeider, hvor innslagstrådene snor seg gjennom farget renning og danner transparente, vevde bilder av natur. Ved hjelp av denne tidkrevende teknikken er intensjonen å få teppene selv til å framstå som levende vekster.
Skogsmotivet har bakgrunn i det tyske begrepet Waldeinsamkeit, som beskriver en helt spesifikk følelse man kan få når man er alene i skogen og opplever seg i ett med den. Ordet har sin opprinnelse i romantikken i første halvdel av 1800-tallet, og er brukt både i tysk og engelskspråklig diktning. Naturen er dessuten helt konkret til stede, gjennom at garnet er farget med planter samlet underveis på turer i kjente og ukjente landskap.

I tillegg til de store arbeidene presenteres en serie med små, innrammede transparenter.  Garnet til hvert av disse planteportrettene er farget med èn plantesort fra ett bestemt sted samlet på en angitt dag, det være seg hjemme eller på reise. Disse små vevnadene presenteres som en samling – Herbarium Tinctorum.

Til Herbarium Tinctorum hører også et arkiv med fargeprøvekort. Samlingen inneholder til nå ca 120 kort med et mangfold farger fra forskjellige planter samlet og/eller dyrket forskjellige steder i Europa.

Anne Stabell (f. 1958) bor og arbeider i Porsgrunn og delvis i Husum, Tyskland. Hun har kunstutdannelse i Klær og kostyme fra Statens Håndverk og kunstindustriskole i Oslo (nå KHiO) og et semester på Arkitekthøgskolen. Stabell har hatt en rekke separatutstillinger iblant annet Kunstbanken Hedmark, Vestfold kunstsenter og Telemark kunstsenter. Senere i 2020 stiller Stabell ut i Haugesund kunstforening. I tillegg har Anne Stabell skapt flere kunstverk for offentlige rom. 

 

Tildelt Regionale prosjektmidler for visuell kunst og Statens diversestipend for kunstnere.

www.annestabell.no