Aron Irving Li viser separatutstillingen Betraktninger.

Utstillingen står fra 7. november til 20. desember 2020.

 

Aron Irving Li studerer tilvekst – og nedbrytningsprosesser i naturens kretsløp og ønsker å belyse det vakre og det skjøre ved naturen. Han skaper abstraherte vektstrukturer gjennom å sette sammen ulike deler, fra den helt enkle bladformen til mer komplekse konstruksjoner. Ved å utforske møtet mellom natur og det menneskeskapte, mellom det strukturerte og det tilfeldige ønsker Li å reflektere over vår innvirkning på natur og miljø.

I utstillingen «Betraktninger» viser Li en serie nyproduserte metallskulpturer. Arbeidene er laget av kobber og kan fremstå som skjell eller kapsler med utskårne detaljer i tynt metall. Skulpturene bygges opp av mange mindre deler, som blir skåret ut for hånd av kobberplate, for å så loddes sammen til tredimensjonal struktur. En arbeidsprosess som er langsom og krever presisjon og nøye planlegging.

Uttrykket tar utgangspunkt i to hovedprinsipper. Den lukkede formen (egget, frøet, kapselen) og de forgrenende, fraktale strukturene (treet, blodårene og nervecellene). Disse strukturene er fremtredende i naturens oppbygging og utfyller essensielle egenskaper i de fleste organismer. Gjennom å søke etter krysningspunkt i formspråk, størrelse, og materialbruk ønsker Li å vekke assosiasjoner til naturens komplekse samspill. Sentrale egenskaper han vil belyse er tilvekst, forfall, skjørhet og styrke.

Spesielt for denne utstillingen er også måten Li har arbeidet med farger på. Gjennom å kombinere patinering med pigmentpulver og lakker har Li eksperimentert med å finne nye metoder å gi farge til skulpturen. Metallet prepareres med et oljebasert bindemiddel slik at pigmentpulver kan appliseres direkte på overflaten. Det skaper tynne fargelag hvor forskjellige pigmenter blandes direkte på materialet. Strukturer i overflaten og materialets eget fargespektra trenger igjennom pigmentlaget og gir et dynamisk uttrykk.

Tildelt utstillingsstøtte til kunstnere i etableringsfasen, Norsk kulturfond, Kulturrådet.

https://www.aronli.no/