Astrid Grue viser kaféutstillingen Gjennom ilden på Østfold kunstsenter.

Utstillingen står fra 03. september til 16. oktober 2022.

 

www.astridgrue.no

 

Astrid Grue

Gjennom ilden

Keramisk skulptur

03.09-16.10.2022

Østfold kunstsenter

 

Astrid Grue (f.1957) er keramiker og modellerer i leire. Hun bruker keramiske konstruksjonsteknikker når hun bygger skulpturene sine. Kunstnerskapet er forankret i figurasjon, i kroppens språk. Kunstneren er i en prosess med å bearbeide organisk materiale med flytende porselen. I denne prosessen oppstår uttrykksfulle, abstrakte former:

De er så lekne i uttrykket og det er veldig frigjørende for meg å utvikle dem. Ved å koble sammen figurasjon og abstraksjon, får det visuelle uttrykket i skulpturene en ny dimensjon. Jeg begynner å se ideen fra en annen synsvinkel og opplever et nytt og utvidet perspektiv. Dette er en spennende arbeidsprosess jeg vil fortsette å utforske. Under siste brenning, på temperaturer opp mot 1300 grader, reagerer de kjemiske stoffene med hverandre og smelteprosessen er i gang. Da må jeg overlate kontrollen til ilden. Etter nedkjøling har skulpturene gjennomgått en transformasjonsprosess og materialer og overflatestrukturer viser seg frem i sintret form.

Tittelen på utstillingen henviser til en transformasjonsprosess som totalt endrer verkenes uttrykk og de egenskaper som materialene hadde i utgangspunktet. Samtidig gjenspeiler tittelen også en psykologisk og spirituell transformasjon gjennom en sorgprosess.

Les om Raku

 

Utstillingen er støttet av: Utstillingsstipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond.

 

Foto: Augustus Moltubakk