Eirik Brandal viser separatutstillingen Elektroniske skulpturer.

Utstillingen står fra 20. mars til 30. mai 2021.

 

https://eirikbrandal.com

 

Eirik Brandal (f. 1991) er en kunstner og komponist med base i Riga Latvia, men født i Stavanger. Mens han opprinnelig studerte musikkomposisjon, har arbeidet hans beveget seg mot elektroniske lydskulpturer.  Med lydskulpturene ønsker han å avdekke kretsens iboende skjønnhet.

 

Ved å legge kretsene ut på en arkitektonisk måte, endres deres kontekst fra å være funksjonelle gjenstander til å bli kunstobjekter. Det er kommunikasjon som er det underliggende temaet i Brandals arbeider, og i denne utstillingen brukes lyd og lys som et middel til å skape en følelse av gjennomsiktighet mellom publikum og skulpturens interne prosesser. Dette med hensikt i å gi skulpturene egenskaper til å kommunisere på egenhånd. Kommunikasjon er mellom skulpturer og publikum, men kan også sees på som kommunikasjon mellom ulike deler av et økosystem.

 

Utstillingen består av fem lyd- og lysskulpturer, hvor de to skulpturene i serien ihscale og de to skulpturene i serien gulfs, danner ulike klangflater basert på bevegelse i rommet. Rommet er delt opp i ulike soner, og når skulpturene registrerer bevegelse i disse sonene, svarer skulpturene med en annen tone.

 

Den siste, vegghengte skulpturen heter Waldian, og fungerer som et tids- og klangmessig referansepunkt uavhengig av eksterne innflytelser.

 

Les om utstillingen i musikkavisen Ballade.no

Se sak i Fredrikstad Blad

Se innslag om utstillingene på TV Østfold

 

Foto: Eirik Brandal / Miha Fras / Silje Steinsvik