Elin Hedberg viser separatutstillingen Bevart på Østfold kunstsenter.

Utstillingen står fra 26. mars til 29. mai 2022

 

www.elinhedberg.se

 

Bevart

Korpusteknikk

26.03-29.05.2022

Østfold kunstsenter

 

Elin Hedberg arbeider med installasjon bestående av skulpturer i sølv som er gjenkjennelige fra hverdagen og med utgangspunkt i disse stiller hun spørsmål knyttet til vårt forhold til beholderen og bruksobjekter. Skulpturene knyttes til temaene rutiner, ritualer og tradisjoner. Hvordan disse går inn i hverandre og hvordan de med tid kan utvikles og forandres til å bli det ene eller det andre. Dette er knyttet til hverdagslige gjenstander som gjennom våre handlinger og tanker blir til noe vesentlig. Det vi gjør uten å reflektere over det og som er en viktig del av hverdagen eller som gjennom tid har blitt viktig ved spesielle anledninger. Noe disse gjenstandene har til felles er at de ikke er så betydningsfulle i seg selv, men er en beholder som fylles med verdi gjennom bruken – den tid vi legger på å få til noe. Handlingene og hendelsene rundt gjenstandene blir det sentrale.

Gjennom å sette sammen skulpturene i mindre grupperinger lager Hedberg små fortellinger, som utdrag fra hverdagen. Fortellinger som ikke gir en helhet direkte, den må man finne i seg selv, fra sitt liv og sine minner. Disse historiene blir levende og kan minne en på det fine i hverdagen som er nå, en gang har vært eller det man har et ønske om skal skje.

Skulpturene er laget med korpusteknikk hvor man med hjelp av hammer kaldsmir opp et volum fra en flat plate. Sølvet bearbeides i flere omganger hvor det varmes mellom hver runde, ofte mellom ti og tjue ganger. Hedberg har valgt å jobbe i sølv da materialet har en verdi i seg selv og som oftest bare blir brukt ved helt spesielle tilfeller. Her har hun gitt gjenstander som vi tar for gitt en verdi for å sette fokus på hvilken betydning de har i livene våre.

Elin Hedberg (Stockholm, 1988) bor og arbeider i Oslo. Hun har en MFA fra Kunsthøgskolen i Oslo 2015 i medium- og materialbasert kunst. Hedberg arbeider med skulpturer i metall og tre, der hun bruker korpusteknikker. Hun har hatt utstillinger i Norge og utenlands, bl.a. «Kunsthåndverk 2019», KODE, Nutida Svenskt Silver 2019, Kunstnerforbundet 2017, «What Wood Would – fortellinger i tre», Nordenfjeldske Kunstindustrimueum 2017, Collective Design Fair med Galleri Format, New York 2016 og er representert i samlingen på KODE Bergen, Nasjonalmuseet i Oslo og i offentlig utsmykking.

Utstillingen er støttet av Kunstsentrene i Norge.

 

Foto: Elin Hedberg