Endre Aalrust viser separatutstillingen OnlyFans på Østfold kunstsenter.

Utstillingen står fra 21. januar til 19. mars 2023.

 

https://endreaalrust.com

 

Endre Aalrust

OnlyFans

Maleri og tegning

21.01-19.03.2023

Østfold kunstsenter

 

Utstillingen OnlyFans er en utstilling der Endre Aalrusts små malerier av forblåste portrett og våte landskap blir vist i en scenografi gestaltet av kunstnergruppen Bossman. Fans på engelsk betyr både vifte og tilhenger, og en assosiativ lek med begrepets begge betydninger danner utgangspunkt for utstillingen.

 

OnlyFans er en internettplattform der en person legger ut innhold som brukere kun mot en månedlig betaling får tilgang til, derav only fans. Mot ekstra tips kan man kjøpe seg bilder og video skreddersydd sitt eget begjær, en eksklusiv dyr fan-tasi der skjermen hviskes ut og brukeren for et øyeblikk glemmer sin rolle som konsument.

 

På ene veggen dekorert med Bossmans tegninger av rokokkoinspirerte kjeruber som barnslig kikker seg i speilet og poserer kokett, henger et nesten svart/hvitt-malt portrett av en svart-metall-fan med vind i håret. Bossmans kjeruber danner seg et jeg og et meg gjennom å se seg i speilet eller speile seg i våre øyne. Aktørene på OnlyFans speiler seg både i skjermen og i fanbasens blikk og blir på samme tid en produsent og et produkt, økonomisk subjekt og seksualisert objekt. Men hvem ser svart-metall-tilhengeren, og hvilken vifte lager vinden i håret hans?

 

“The answer my friend, is blowing in the wind”

 

 

 

Foto: Endre Aalrust