Gerd Wevling Matre viser kaféutstillingen Zygote.

Utstillingen står fra 09. november til 12. januar 2020

 

Gerd Wevling Matre viser utstillingen Zygote i kafé ØKS. Zygote er den første cellen som dannes når en organisme formerer seg ved kjønnet formering. Deretter starter en celledeling.  

Utstillingentar utgangspunkt i entrecellesform. Denneformen gjentas og settes sammenpå ulike måter for å skape ornamenter.Svartor, eik, osp, gran og søtkirsebær har ulike kvaliteter og er treslag som er brukt i sammenstillingene.  

Veden i den enkelte trebiten, og dens skjønnhet, særtrekk og skavank, får stå ganske ubehandlet og danne en dekorativ flate. Noen biter har kvist, insektangrep, råteskader, soppangrep og sprekker som gir dem et annerledes utseende. Det er merker fra treets historie, furet av vær og slitasje i et samspill med menneskene, omgivelsene og klima. Hver bit er bearbeidet for å fremheve de spesielle kvalitetene som de ulike trestykkene har. 

Gerd Wevling Matre har siden hun tok hovedfag på kunsthøgskolen i 2003, behandlet og undersøkt temaer som utenforskap, det å være annerledes og normalitetsbegrepet i sine arbeider. De senere årene har samspillet med materialene fått en mye større plass i utrykket. Matres treskulpturer er oftest laget av tre som har vært i bruk på gården der hun bor eller funnet i nærmiljøet.  

Gerd Wevling Matre (f.1969) bor i Sarpsborg, og arbeider på Hylla atelierfellesskap, Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Hun har tidligere vist separatutstillinger på Hordaland Kunstsenter og Østfold kunstsenter, deltatt i Østlandsutstillingen og en rekke gruppeutstillinger. Hun har mottatt stipender fra Kulturrådet og Billedkunstnernes Vederlagsfond.  

Utstillingen står fra 09.november til 12.januar 2020.