En serie arrangementer med søkelys på hvorfor og hvordan vi kan samle på samtidskunst. Hør inspirerende foredrag og møt utvalgte østfoldkunstnere. Det blir uformelle samtaler med billedkunstnere, og presentasjon av kunstverk til salgs.
Litteraturhuset i Fredrikstad høst 2022 og vinter 2023. Arrangementene er i samarbeid med Litteraturhuset og støttet av Bildende Kunstners  Hjelpefond.

Begynn i det små, og en samling kan vokse sakte over tid. Mange har kanskje allerede noen kunstverk hjemme uten å tenke på det som en liten samling?
Vi fokuserer på kunstens berikelse og personlig smak.

Onsdag 15.03.2023 kl. 19
Litteraturhuset, Thygesen salen i 2. etasje
Billetter: kr. 130 – KJØP BILLETT

Det blir foredrag om samtidskunst. Kunstnersamtale med Stian Borgen og salg av kunst.
Baren holder åpen. En helt unik sjanse!

portrett av Viktor Rakov Gjengaar
Portrett av Stian Borgen

URBAN KUNST INN I VARMEN?

Viktor Rakov Gjengaar tilrettelegger for urban kunst i det offentlige rom. Samtidig er han avhengig av å kjøpe kunst. Her vil han vise prosjekter han har jobbet med utendørs og kunstverk han har hengende hjemme. Han vil by på seg selv og sine friske perspektiver.

Viktor Rakov Gjengaar er født i Oslo i 1980. Han har praktisert graffiti og gatekunst fra ung alder. Gjengaar har samlet på urban kunst siden 2008. Gjengaar har siden 2011 jobbet med å tilrettelegge for urban kunst i det offentlige rom. Han er leder av Urban Samtidskunst, og tidligere jobbet med utegalleri på Tøyen, nå med utegalleri på Hamar. Holdt innlegg fra Lund til Lisboa, og er gjesteforeleser på OsloMet. Bystyrerepresentant i Oslo og grunnskolelærerstudent. Gjengaar har en Master i business.

Wikipedia Urban kunst

OPPLEV KUNSTEN OG MØT BILLEDKUNSTNER STIAN BORGEN

I Stian Borgens kunst ligger det en fordypning og interesse for graffitikunsten og det neo-ekspresionistiske språket ligger til grunn.

Det uperfekte i streken er en viktig del av Stian Borgens utrykk. Etter hvert som maleriet får tre frem og unødvendig støy fjernes forsterkes koloritten. Ved å gjenta former og bevegelser som lar seg styre av musikk bygger han opp flatene med en rytmisk tilnærming.

En stor inspirasjon og påvirkning på Stian Borgens tilnærming til sin kunst er to kjente kunstnere fra New York miljøet på 80-tallet. Hvordan den amerikanske kunstneren Jean-Michel Basquiat jobbet med gatekunst på og plassen den fikk i galleriet tidlig på 80-tallet, og kanadiske Richard Hambletons kjappe male bevegelser på gatehjørner og lerret.

www.stianborgen.com
Instagram: @borgenstian

Arrangementserien er et samarbeid mellom Østfold kunstsenter og Litteraturhuset Fredrikstad.
Støttet av Bildende Kunstnernes Hjelpefond.

oks_logo_h100
litthusfred_logo_h50
bkh-logo_100px