Grete Johanne Neseblod viser separatutstillingen Care Fear.

Utstillingen står fra 23. januar til 14. mars 2021.

 

Grete Johanne Neseblod er både kunstner, mor til tre, eier og driver av en black metal platebutikk i Oslo (Neseblod records). I kunsten kombinerer og dekonstruerer hun disse forskjellige rollene.

Neseblod bruker tekst og kulturelle referanser i sine skulpturer og installasjoner laget av brukte tekstiler. Tematikken er ofte mørk, en blanding av black metal-referanser og den urgamle klisjeen: omsorgskvinnen.

Black metal-subkulturen og dens interne og sammensatte holdninger interesserer henne. Det er en kultur som omkranser hatsymbolikk og misantropi. Det er ikke bare de åpenbare kontrastene som Neseblod er opptatt av. Hun tolker eksplisitt black metal-imaget som et ønske om å vise tilhørighet, men også et villet utenforskap. Her forsøker kunstneren å finne et sted å plassere omsorgskvinnen. Omsorgskvinnen er ikke bare en klisje, hun er også en realitet. Grete Johanne Neseblod er opptatt av kvinnekroppen som kan få smertetraumer gjennom barnefødsler, og opplevelsen av mangel på kontroll når hormonene løper løpsk i forbindelse med graviditet og fødsel. Omsorg som kjærlighet, plikt, yrke og forbindelser i små og store fellesskap. Omsorg i politikk og i makt.

Grete Johanne Neseblod er bosatt på Nesodden. Hun har sin kunstfaglig utdanning med Master fra Kunsthøgskolen i Oslo. Neseblod har hatt flere separatutstillinger og deltatt i flere gruppeutstillinger, blant annet Høstutstillingen tre ganger. Hun har også blitt tildelt en rekke stipender.

  

https://gogroretote.wixsite.com/neseblod