Hanne B. Nystrøm viser kaféutstillingen Fødevarer i Kafé ØKS på Østfold kunstsenter.

Utstillingen står fra 29. oktober til 18. desember 2022.

 

www.hannebnystrom.com

 

Hanne B. Nystrøm

Fødevarer

Modelert og glasert steingodsleire

29.10-18.12.2022

Østfold kunstsenter

 

Hanne B. Nystrøm (f.1964) er utdannet fra Statens balletthøgskole og Statens håndverks- og kunstindustriskole (nå KHIO). Hun arbeider hovedsakelig med skulptur, men også innenfor andre kunstuttrykk som animasjon, tegning, grafikk og performance.

På Østfold kunstsenter viser Hanne B. Nystrøm arbeider modellert i steingodsleire. Utstillingens tittel «Fødevarer»henviser til fødevarer i vid forstand som fødsel, liv, organisme, mat, kosthold, næring, allergier, reaksjoner og intoleranser. Kroppen er også en del av det liv og de organismer som vi fortærer og hun ønsker også å stille spørsmål rundt vår bruk og misbruk av liv og ressurser. Gjennom skulpturenes form og bevegelse, uttrykkes indre fysiske og psykiske tilstander. Kunstneren bruker gjerne seg selv og de rundt seg som modeller. Inspirasjon kommer fra hendelser og situasjoner i og omkring henne. Dyr og mennesker står sentralt, og hun benytter mye sin erfaring fra dans og ballett. Arbeidene er ofte humoristiske, men med en mørk undertone.

I Hanne B. Nystrøms arbeider kommer en personlig og fabulerende verden til uttrykk. I arbeidene formidles grunnleggende og allmenne følelser, og hun bruker både seg selv og sine omgivelser som modeller.

 

 

Foto: Hanne B. Nystrøm