Tittel: Hjemsted og videre
Kunstner: Cathrine Kullberg (nettside)
Sted: Helseparken Onsøyheimen, Storveien 2A, 1624 Gressvik. Fredrikstad kommune.
År: 2022
Materiale: keramisk trykk på varmeherdet glass
Eier: Fredrikstad kommune
Kunstkonsulent: Kristine K. Wessel v/ Kulturbyrået Mesén.
Alle foto Jon Gorospe

Motivet tar form som et vertikalt kulturlandskap med industri, boligområder, svaberg og sjø. I detaljene spinner Kullberg ut særegne narrativer som kan oppleves som både kjente og underlige, og som omhandler livsførsel og syssel. Formspråket preges av en klar og tydelig strek samt sømløse fargegraderinger over både større og mindre flater. Et lite trehus hvis nabo er en stor herregård, et stativ med skjeve postkasser og en åpen katteluke er alle formidlere av små historier rike på sjarm og karakter. Dette åpner for både gjenkjennelse og fantasi, og spiller opp en historiefortelling som henter fra både fortid og nåtid.
I dette prosjektet arbeider Kullberg med keramisk trykk på laminert, varmeherdet glass som gir et varig og godt trykk. Siden fargene brennes inn i glasset i ovn, oppstår endring av pigmentet fra den opprinnelige fargen. Den 20 meter høye fasaden der verket monteres blir synlig fra knutepunktet i trafikken, der busser og biler kjører inn og ut fra Fredrikstad og Oslo.

Cathrine Kullberg (f. 1971) arbeider med tegning og installasjon med materialer som metall, farget glass og tre. Hun har opparbeidet seg sin egen strek og et bredt repertoar av teknikker. Hun er opptatt av hjemsted og tilknytning, og verkene hennes kan settes inn som større eller mindre narrativ i et stort, lokalt kretsløp. Inspirasjon finner hun gjerne i de nære tingene og i relasjoner; i stedbundne livsløp og sporene de har satt.