Gjennom prosjektet Skulpturstopp fikk Fredrikstad kommune kunstverket I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet av Jaume Plensa. Fredrikstad kommune samarbeidet med Østfold kunstsenter om å formidle kunnskap til små og store, innbyggere og tilreisende om kunst i offentlig rom, og om skulpturene til Jaume Plensa spesielt.

KUNSTSAFARIER i Fredrikstad sommeren 2021:
Når: Søndagene 20.6, 18.7, 8.8, 15..8. og 29.8. kl.14.00
Hvor: Oppmøte utenfor Fredrikstad kino
Pris: Gratis!
Hvem: Arrangementet passer for alle
Formidler: Billedkunstner Hege Liseth.
Arrangement på Facebook

KUNSTSAFARI for barnefamilier
Når: Lørdagene 19.6, 26.6, 10.7, 07.8 og 28.8. kl.13.00 til ca. 14.45
Hvor: Oppmøte utenfor Fredrikstad rådhus, ved vennskapsby-skiltet
Pris: Gratis!
Hvem: Arrangementet passer for barn i alle aldre
Begrenset antall plasser – førstemann til mølla! Påmelding på SMS til tlf. 93410145 og oppgi antall barn og voksne.
Arrangementet på Facebook

2018-2019 arrangerte vi 9 KUNSTSAFARIER (kunstvandringer utendørs i Fredrikstad sentrum). 180 deltok på de populære turene med billedkunstner og formidler Hege Liseth.

5 KUNSTSAFARI FOR BARNEFAMILIER ble gjennomført i 2019, med billedkunstner Ellen K. Solberg. 52 små og store var med på en kort variant av kunstsafarien og deretter plastelina-verksted på Østfold kunstsenter.

Den lokale kulturelle skolesekken i Fredrikstad:
I 2019 deltok 1063 elever og 92 lærere på 6. og 7. klassetrinn i prosjektet «Jaume Plensa: I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet – nye og eldre kunstverk i Fredrikstad sentrum» med Ellen K. Solberg som formidler. Klassene ble inviterte til å oppleve utendørs kunst i en dialogbasert omvisning. Etter en kunstsafari i sentrum modellerte elevene hoder i plastelina på Østfold kunstsenter. Skulpturene ble fotografert og bildene lagt på Instagram. Plastelinaen ble gjenbrukt av neste klasse.

Formidler Ellen K. Solberg:
«Tilbakemelding var ofte at de ble overrasket over all kunsten i byen, bare på den lille vandringen ble både lærere og elever positiv overrasket over mangfoldet. Noen fortalte at de hadde lyst til å gå turen med familien for å fortelle om verken de satt pris på selv …»

Kulturetaten Fredrikstad kommune:
«Alt i alt synes vi tilbudet med kunstvandring og verksted fungerer veldig fint, og kulturkontaktenes tilbakemeldinger tilsier at de ønsker seg tilbudet videre.»

Kulturkontaker i skolene:
«Vi har elever fra en ikke-sentrumskole, så for oss er det veldig fint å komme til byen og se alle de fine skulpturene vi har der. Etter omvisningen ble elevene mer oppmerksomme på hva som faktisk står rundt om i byen. Den siste økta i Ferjestedsveien er en fin avslutning på dagen. Elevene våre var engasjerte og likte å jobbe med leire».

Les om Jaume Plensas I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet her

Skulpturstopp er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB til kommuner på Østlandet.

Prosjekt Plensa: Kunstsafari

Prosjekt Plensa: Kunstsafari

Prosjekt Plensa: Den lokale kulturelle skolesekken

Prosjekt Plensa: Den lokale kulturelle skolesekken