Gjennom prosjektet Skulpturstopp fikk Fredrikstad kommune kunstverket I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet av Jaume Plensa. Fredrikstad kommune samarbeider med Østfold kunstsenter om å formidle kunnskap til små og store, innbyggere og tilreisende om kunst i offentlig rom, og om skulpturene til Jaume Plensa spesielt.

I 2022 får 870 elever fra 6. og 7. klassetrinn gjennom Den kulturelle skolesekken delt i prosjektet  «Jaume Plensa: I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet – nye og eldre kunstverk i Fredrikstad sentrum» med Ellen K. Solberg som formidler.

I 2019 deltok 1063 elever og 92 lærere på 6. og 7. klassetrinn i prosjektet «Jaume Plensa: I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet – nye og eldre kunstverk i Fredrikstad sentrum» med Ellen K. Solberg som formidler. Klassene ble inviterte til å oppleve utendørs kunst i en dialogbasert omvisning. Etter en kunstsafari i sentrum modellerte elevene hoder i plastelina på ØKS. Skulpturene ble fotografert og bildene lagt på Instagram. Plastelinaen ble gjenbrukt av neste klasse.

Formidler Ellen K. Solberg:
«Tilbakemelding var ofte at de ble overrasket over all kunsten i byen, bare på den lille vandringen ble både lærere og elever positiv overrasket over mangfoldet. Noen fortalte at de hadde lyst til å gå turen med familien for å fortelle om verken de satt pris på selv …»

Kulturetaten Fredrikstad kommune:
«Alt i alt synes vi tilbudet med kunstvandring og verksted fungerer veldig fint, og kulturkontaktenes tilbakemeldinger tilsier at de ønsker seg tilbudet videre.»

Kulturkontaker i skolene:
«Vi har elever fra en ikke-sentrumskole, så for oss er det veldig fint å komme til byen og se alle de fine skulpturene vi har der. Etter omvisningen ble elevene mer oppmerksomme på hva som faktisk står rundt om i byen. Den siste økta i Ferjestedsveien er en fin avslutning på dagen. Elevene våre var engasjerte og likte å jobbe med leire».

Les om Jaume Plensas I min tro, i mitt håp, i min kjærlighet her

Skulpturstopp er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB til kommuner på Østlandet.

Prosjekt Plensa: Den lokale kulturelle skolesekken

Prosjekt Plensa: Den lokale kulturelle skolesekken