Marianne Moe viser separatutstillingen Landskap.

Utstillingen står fra 23. januar til 14. mars 2021.

 

Anneli Belsvik Aras, Norsk trikotasjemuseum, Salhus, Bergen, skriver om utstillingen:

«I utstillinga Landskap viser Marianne Moe arbeid i ullfilt. Arbeida er formale arbeid, bygd opp av handfarga strimler av ullfilt. Skiftingar mellom ljos og mørke, og fargane som oppstår i denne brytinga, er inspirasjon for fleire av arbeida. Mange av arbeida er i store format, og nokre av arbeida er også laga av restar og rører borti tema som ressursutnytting og verdi.»

Marianne Moe kommer opprinnelig frå Herøy på Helgelandskysten i Nordland, barndommens utsikt mot fjellformasjonen sju søstre vises i arbeidet Horva 3. Natur og landskap er inspirasjonen i Moes arbeider i denne utstillingen. Spektakulære solnedganger, skiftninger i lys, sjatteringer og variasjoner i farger, det store monumentale til de små detaljene.

Marianne Moe er bosatt i Bergen. Hun har sin kunstfaglig utdanning med Master i spesialisert kunst, seksjon for tekstil, fra Kunsthøgskolen i Bergen, og har også studert på Kunstskolen i Kabelvåg. Moe har deltatt i en rekke utstillinger, og hadde i 2020 separatutstilling i Galleri Salhus, Norsk Trikotasjemuseum i Bergen. I 2022 skal Marianne Moe ha separatutstilling på Soft galleri i Oslo. Moes arbeider er innkjøpt til flere samlinger og mottatt en rekke stipender.

 

www.mariannemoe.no

 

Foto: Hanne Catrin Olsen / Øystein Thorvaldsen