Mathias R. Samuelsen og David Breida viser separatutstillingen Helt sort

Utstillingen står fra 30. oktober til 19. desember 2021.

 

Tavlen bærer inskripsjonen, selv når tegnene viskes ut. Det leselige smøres over flaten, en ny lesning blir mulig, i bevegelser som abstraherer, en overføring til et nytt språk og tegnsystem.

David Breida og Mathias R. Samuelsen møtes på midten av kartet, mellom Trondheim og København, i en performance som vil resultere i et verk i krysningspunktet mellom litteratur og visuell kunst. En konkretpoetisk happening som etterlater en hvisken gjennom å viske.

David Breida og Mathias R. Samuelsen arbeider begge med litteratur. Breida er i hovudsak kunstner og Samuelsen forfatter. De møttes ved Høgskolen i Telemark, Bø, i 2006 og har siden den gang samarbeidet om en rekke prosjekter. Dette samarbeidet har i all hovedsak vært kanalisert gjennom mini-forlaget Beijing Trondheim, og arrangement-serien «mellem__rummet».

En rød tråd gjennom begges kunstneriske praksis, på hver sin kant, er kommunikasjon, erfaring, minne og tekst.

Mathias R. Samuelsen (1985), er poet, gjendikter, redaktør og akademiker. Han debuterte i 2009 med diktsamlingen Utredning om trengsel. For tiden er han stipendiat i Allmenn litteraturvitenskap ved NTNU. I februar 2022 utkommer hans første roman Schonung, på Samlaget.

David Breida (1980) er gulvlegger, poet og billedkunstner. Han er medstifter av det tverrfaglige visningsrommet «mellem__rummet», har en master i kunst fra Bergen og fordypningsfag fra Författarskolan på Biskops Arnö