May-Britt Skaugen viser kaféutstillingen Spor

 

May-Britt Skaugen bor og arbeider på Kråkerøy og har sin utdannelse som billedkunstner fra Statens Håndverks og Kunstindustriskole i Oslo og Universitetet i Bergen.

I kafeen på ØKS viser hun 14 nye arbeider i akvarell. Det Skaugen arbeider med er papiret og pigmentene med sine ulike egenskaper. Og vann. Ofte mye vann.  Utfordringen ligger i å beholde transparensen som vannet tilfører fargene og lyset som det hvite papiret gir, lag på lag. Selv om mye er planlagt, gir teknikken en frihet og umiddelbarhet som ikke nødvendigvis lar seg kontrollere.

May-Britt Skaugen har kalt utstillingen Spor. Utgangspunktet hennes er granitt og fjell som er formet av, og bærer spor etter istiden. Det kan være jettegryter eller skuringsstriper. Det er et landskap hun har vokst opp i og stadig beveger seg i. For May-Britt er disse fjellformasjonene kroppslige, ekspressive og intime, og ikke minst feminine.

Kunstneren har malt det hun ser og opplever i møte med denne naturen. Utstillingstittel Spor, og merkene i steinene skapt av istiden, trekker assosiasjonene til hvordan livet former oss og setter spor i oss, fysisk og mentalt.

 

http://www.maybrittskaugen.com