Tittel: Når verden er ny
Kunstner: Irene Nordli
Sted: Rolvsøy barnehage, Råkollveien 107, 1666 Rolvsøy
År: 2021
Materiale: Skulpturen er formet i polystyren og har et skall bestående av glassfiber og polyester. Overflaten er dekket med mosaikk.
Størrelse: høyde: 220 cm / bredde: 200 cm / dybde: 210 cm
Eier: Fredrikstad kommune
Kunstkonsulent: Putte H. Dal
Irene Nordlis hjemmeside

Skulpturen «Når verden er ny» har menneskelig kropp med et hode som minner om et rådyr. Gjennom symmetri i formen og sittende på gresset dannes et uttrykk av ro og tilhørighet, sammen med undring med sitt store hode og lyttende store ører. Blikket er vendt utover og møter barna, foreldre og ansatte som skal til barnehagen og andre som er i område. Kunstner ønsker at figuren skal virke omsorgsfull og empatisk, uskyldig og familiær, drømmende og håpefull.

På avstand vil skulpturen oppleves som gul, men på nært hold vil detaljer i skulpturenes overflate bli synlig, og spillet i mosaikken med alle de forskjellige former, farger og glasurer kan betraktes, undersøkes og kjennes på – her innbys det til skattejakt.

Skulpturen er formet i polystyren. Skallet er laget av glassfiber og polyester, dette gjør skulpturen hard og robust. Skulpturens overflate er mosaikk av keramikk med forskjellige former, formater og glasurer. Noe av mosaikken er laget av kunstner med egne gipsformer på verkstedet.

Når verden er ny av Irene Nordli

Formidlingsvideo produsert av Netron på oppdrag av Fredrikstad kommune.