Nina Bang viser separatutstillingen Fargens navn.

Utstillingen står fra 20. mars til 30. mai 2021.

 

https://www.ninabang.com

 

Nina Bang (f.1956) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet på Statens Kunstakademi (nå KHIO) og Statens Håndverks og Kunstindustriskole (nå KHIO) i Oslo, og har hatt en rekke separatutstillinger og kunstoppdrag i offentlig rom. Bang arbeider med forskjellige medier, som maleri, grafiske teknikker, neon og digitale verktøy. Hun er interessert i naturhistorie og hvordan menneskers kartlegging og erobring av verden påvirker naturen.

 

Bonin Pigeon Revival er en skulpturell installasjon i akrylglass. Skulpturene har en undertekst som handler om tap av biologisk mangfold og artsutryddelse: I arkivet til British Museum fant Nina Bang en beskrivelse av fjærdrakten til en nå utdødd fugl, skogduen som nevnes i tittelen. Det nærmeste kunstneren kom i å gjenoppvekke den, var å gjenskape fargespillet fysisk og optisk.

 

Relieffserien Fargens navn, som også har gitt navn til utstillingen, er utført i laserskåret akrylglass. Relieffene er malt med acryl, noen med fluoriscerende farger på baksiden slik at kun fargens gjenskinn blir synlig. Denne serien kom til etter en skriveøvelse som testet hukommelse og kognisjon. Med venstre hånd og øynene lukket, forsøkte Nina Bang å skrive baklengs navnet på skogduens farger som blue, purple, violet osv. Tittelen er Inspirert av Alberto Ecos roman: Rosens navn, som avsluttes med et sitat fra benediktinermunken Berhard: «For den rosen som en gang var, er bare et navn, det vi har igjen er et nakent navn».

 

I En hel del, som består av 10 akrylmalerier på mdf, behandles forholdet mellom del og helhet i maleriet, og andre helheter og økosystemer. Den matematiske oppdelingen er en rekonstruksjon fra den italienske konseptkunstneren Alighieri Boettis (1940-1994) Fordobling ved halvering.

Se sak i Fredrikstad Blad

Se innslag om utstillingene på TV Østfold

 

Utstillingen er støttet av Regionale produksjonsmidler for visuell kunst og BKH Bildende kunstneres hjelpefond.

 

 

Foto: Werner Zellien / Silje Steinsvik / Nina Bang