En serie arrangementer med søkelys på hvorfor og hvordan vi kan samle på samtidskunst. Hør inspirerende foredrag og møt utvalgte østfoldkunstnere. Det blir uformelle samtaler med billedkunstnere, og presentasjon av kunstverk til salgs.

Begynn i det små, og en samling kan vokse sakte over tid. Mange har kanskje allerede noen kunstverk hjemme uten å tenke på det som en liten samling?
Vi fokuserer på kunstens berikelse og personlig smak.

Original grafikk – hva er det?

Onsdag 26.04.2023 kl. 19
Litteraturhuset, Thygesen salen i 2. etasje
Billetter: kr. 130 – KJØP BILLETT

Det blir foredrag om Grafikk i dag  og kunstnersamtale med Jane Hupe, samt salg av hennes grafikk.
Baren holder åpen. En helt unik sjanse!

Cathrine Finsrud. Foto: Jannik Abel

GRAFIKK I DAG

Cathrine Finsrud er billedkunstner, grafiker og leder i Norske Grafikere. Hun har god innsikt i dagens grafikkfelt. I dette foredraget forteller hun om grafikkens opprinnelse og utvikling, går inn på konkrete grafiske teknikker og forskjellen på orginalgrafikk og reproduksjon. Du får se trykkplater, redskaper som brukes i arbeidet og får innsikt i den trinnvise prosessen mot et ferdig grafisk trykk.

Cathrine Finsrud (f.1977) er utdannet med MA fra Kunsthøyskolen i Oslo. Hun bor og arbeider på Konnerud i Drammen. Finsrud jobber aktivt innenfor en rekke medier og fagområder som grafikk, metall, trearbeider og stedsspesifikke uteverk og har derfor en bred faglig kompetanse. Arbeidene hennes er materialbaserte og undersøkelser av steder, eller mer nøyaktig, menneskets relasjoner til natur, systemer og tid.

I 2022 hadde hun en stor separatutstilling; Dialogs in a space of solitude i Buskerud Kunstsenter i Drammen, før ferden gikk videre til Island med prosjektet Ecophilosophical Dialogue, støttet av kulturrådet. Hun er innkjøpt bl.a Queen Sonja Printaward med Talking to Stars for Hurtigrutens nyeste flaggskig; MS Roald Amundsen, og i 2019 leverte hun arbeidet Stella Polaris til Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.

https://cathi.no/
Instagram: @cathrinefinsrud

Jane Hupe på atelieret. Foto: Hege Lunde

OPPLEV KUNSTEN OG MØT BILLEDKUNSTNER JANE HUPE

Prosjektene til Jane Hupe reflekterer rundt eksistensielle spørsmål og det gjenstridige forholdet mellom menneske og natur. Billedspråket er grafikk, collage, maleri og materialbasert kunst, med tresnittet som hovedfokus.

Jane Hupe er født 1968 i Sarpsborg, nylig bosatt i Halden med studio ved Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Hun har over 30 års praksis bak seg med en rekke utstillinger, verksteder, private og offentlige kunstoppdrag. Medlemskap i Norske Grafikere, Norske billedkunstnere, Østfold Bildende Kunstnere.

Hupe har en sammensatt bakgrunn. Størst betydning for hennes kunstneriske utvikling har vært det nære samarbeidet med Kåre Nordvik i Østerdalen, som hans student i perioden 2009-14, og senere som nær kollega. Studiene gjennomgikk klassiske prinsipper innen farge- og komposisjon i maleriet, en forståelse Jane bygger videre på i sine fargetresnitt. Våren 2022 var de aktuelle med en fellesutstilling i Galleri Rød Jeløy.

https://www.janehupe.com
Instagram: @jane.hupe

Grafikk av Jane Hupe

 

logoer_samlet_kunstsamler_600px