Patrik Entian viser separatutstillingen Heinz på Østfold kunstsenter.

Utstillingen står fra 28. oktober til 17. desember 2023.

 

patrikentian.no

 

Patrik Entian

Heinz

Maleri

28.10 – 17.12.2023

Østfold kunstsenter

 

Utstillingen Heinz tar utgangspunkt i hans oppvekst i det ikke lenger eksisterende Sudetenland. Min pappas erfaringer av krig, grenseforflytninger og flukt fra et landskap langt fra kysten, til et sted hvor sjøen ble en selvfølgelig del av livet.

Store oljemalerier på lerret sammen med Heinz og Maggans gamle seil danner ulike kart inspirert av vær og bevegelse. En stor mengde små malerier danner en massiv vegg hvor sjøkart, sjøklær og annet blander seg med skymalerier sett fra min hage gjennom flere år. Arbeidet kretser rundt en lek med oversikter, grenser, flyktighet, kartsymboler, og skyer over himmelen, hvor inget og alt er fast. Som værkart med prognoser over det som ikke lenger eksisterer men som likevel finnes.

Patrik Entian (født 1966 i Karlstad) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1996-2001), og mellom 2007-11 var han stipendiat ved Kunstakademiet i Bergen med maleriprosjektet Looking for Painting. Han opptas av maleriets materialitet, og hvordan ulike tidsløp og fortellinger oppstår når bilder sidestilles i serier. Arbeidet foregår i langsomme prosesser på atelieret, parallelt med raske og fysiske maleriøkter utendørs året om. Han har bl.a. hatt soloutstillinger på Trondheim Kunstmuseum, Bergen Kunsthall, Trøndelag Senter for Samtidskunst, Reiter Galerie i Leipzig og Berlin, LNM, Kunstnerforbundet i Oslo, samt utført flertallet utsmykningsoppdrag, bl.a. for Bergen Fylkeskommune, Trondheim kommune og Sankt Olavs Hospital. Han driver også kunstnergruppen –& Co. sammen med Aleksi Wildhagen og Jens Hamran. 

 

 

Foto: Patrik Entian

 

1.

Utsnitt av “En ambassad som saknar sitt land” (detalje av rundt 80-90 små malerier)

Olje,bivoks, sjøkart, bøker, sjøklær og annet på huntonit, mdf og bokpapp

Hvert bilde ca 27 x 24 cm

2021-23

2.

Utsnitt av “Dagens väder över Habsburgerriket” (værkartdelen)

Olje,bivoks, papir og seilteip på lerret og dacronseil

Ca 270 x 750 cm

2021-23

.

Foto fra utstillingen: Østfold kunstsenter/Silje Steinsvik