Philipp Spillmann viser separatutstillingen Kilder.

Utstillingen står fra 20. mars til 30. mai 2021.

 

https://norskekunsthandverkere.no/users/philipp-spillmann

 

Philipp Spillmann (f. 1977) er bosatt i Kautokeino og har en klassisk gullsmedutdannelse fra Sveits. Med en klassisk utdannelse i bånd, har hans smykker endret seg over tid både i format, størrelse og innhold. Han utforsker smykkenes roller, muligheter og fleksible grenser mot objekt, skulptur og installasjon. Smykkene forholder seg i like stor grad til hverandre, til andre objekter og til omgivelsene, som de gjør til kroppen.

 

Spillmann bruker verdiløse materialer, funne gjenstander, maritimt plastsøppel og edle metaller som kilde til assosiasjon og inspirasjon. Kilden til materialer som kan brukes på en overraskende og uventet måte til å skape noe nytt. Kilden til produktene vi konsumerer i en globalisert verden. Matkilder. Kilder til destruksjon. Kilder til frustrasjon. Informasjonskilder. Nyhetskilder. Debatter rundt matproduksjon, overforbruk og andre kriser som inspirasjonskilder. Kreativitetskilder. Dessuten har smykker og mat en hel del likheter; edelmetaller og edelgriser, halskjeder og næringskjeder, status, miljøbelastning, masseproduksjon og uetiske kilder.

 

«Kilder» er en slags søsterutstilling til «Sources», som ble vist i februar 2020 på Vadsø Kunstforening.

 

I utstillingen har Spillmann bearbeidet mange ulike materialer. Blant annet trålkuler og garnringer i plast; tapte fiskeriredskaper funnet i fjæra langs den nordnorske kysten, ulike rester av treslag fra verksteder, sølv og stål. Han har også brukt plastspisepinner fra gatekjøkken i Hong Kong, plastgriser fra lekebutikker og industrielle avskjær av hi-macs; et massivt komposittmateriale laget av akryl, naturlige mineraler og pigmenter, som brukes blant annet til produksjon av kjøkkenbenker, badeinnredninger og møbler.

 

Se sak i Fredrikstad Blad

Se innslag om utstillingene på TV Østfold

Les om utstillingen til Philipp Spillmann på den internasjonale smykkekunstsiden Klimt02

 

Foto: Aliona Pazdniakova / Philipp Spillmann / Silje Steinsvik