Rekrutt – grafisk verksted og utstilling 2022 – 2023

Sted: Holmen Fellesverksted / Nova Hutha Visningsrom
Huths Gate 5, 1606 Fredrikstad
Arrangør: SIRIUS Fredrikstad kunstnerunion

7 elever fra Glemmen VGS har gjennom 1 år besøkt Holmen Fellesverksted for å bli kjent med verkstedet og ulike grafiske teknikker. Holmen Fellesverksted har gitt elevene tilgang til det beste utsyr og topp materialer slik at de har fått innsikt i grafiske teknikker slik som ekte grafikere arbeider. De har blitt veiledet av Arne Revheim og Malakias Liebmann som begger er profesjonelle kunstnere og grafikere. Hele 6 ulike teknikker har de 7 rekruttene fått testet seg på. Lino reduksjonstrykk, tresnitt, monotypi, koldnålstrykk, silketrykk med sjablong og silketrykk med raster.

Holmen Fellesverksted er imponert over innsats og gjennomføringsevne til elevene i alle teknikker. Etter skoletid har de kastet seg inn i nye materialer med stor innsats og utforskertrang.  Et vellykket prosjekt på Holmen som avsluttet med en utstilling åpen for publikum 09.06 – 11.06.2023.

De 7 rekruttene er:
Elise Josefine Antonsen / Maja Kjellberg Andreassen / Anina Bjørsvik / Hannah Nord Hermansen / Pernille Leine Nilsen / Maritoni Rodriguez / Maja Tinbod

Alle foto: Holmen Fellesverksted

Prosjektet er finansiert av Fredrikstad kommune og Østfold kunstsenter gjennom Sparebankstiftelsen DNB.

fredrikstad_kommune_oks_logo