.

 

Roddy Bell og Sean Bell

A Kinetic Opera (:of or relating to the motion of material bodies and the forces and energy associated therewith)

Kunst i bevegelse 2024

20.01 – 10.03.2024

Østfold kunstsenter

 

roddybell.net og seanbell.no

 

Roddy Bell (1951) er en kunstner hvis arbeid består av separate aktiviteter (tegning, maling, performance, skulptur, installasjoner og video). Disse aktivitetene smelter ofte sammen og samhandler med hverandre. Utforskende områder av spiritualitet og metafysikk, hans arbeid er stille subversivt. Det er en balanse mellom humor, lys og en undergravende følelse av mørke som karakteriser hans arbeid.

Sean Bell (1994) er en ung kontratenor og performance kunstner fra Oslo. Hans repertoar favner kammermusikk, kirkemusikk og opera, og han har spesialisert seg på nye metoder og ideer for interpretasjon av klassisk og samtidsmusikk. Gjennom soniske fantasier og arrangementer utforskes repertoaret på ulike måter. Dette har ført til en rekke samarbeid og solo performancer på grensen mellom klassisk musikk og performance kunst.

Kunstverket er en kollaborasjon mellom Roddy og Sean, som tidligere har laget flere samarbeidsinstallasjoner. Gallerirommet er møblert med diverse møbler og modifiserte hverdagsobjekter. Rommet domineres av en sirkulær skjerm der en video av Sean ser ut over rommet. Ved hjelp av håndbevegelser og gest ser det ut til at han kan aktivere objektene i rommet (et pendelur begynner å bevege seg, en plante på en pidestall begynner å gi fra seg damp, en vifte begynner å blåse luft inn i rommet, en modell av planetsystemet begynner å rotere), og som en respons på disse fenomenene synger Sean direkte til dem ved hjelp av tekster og ambient lyder som relaterer seg til og utforsker de metaforiske aspektene av situasjonen.

 

Foto: Silje Steinsvik