Sarah Jost viser separatutstillingen Under skogen hviler ørkenen .

Utstillingen står fra 14. mars til 7. juni 2020.

 

I Under skogen hviler ørkenen undersøker Sarah Jost begrepet «skog», med utgangspunkt i granen.   Hvordan vi bruker den, hvordan trær vandrer og tidsperspektivet til trær satt opp mot menneskets livsløp. I utstillingen vil Jost vise tegninger og strukturer, resultatet av hennes tanker rundt relasjonen mellom sted, planter og mennesker, og rundt plantasjene, som vi til daglig kaller skog.

Etter å ha vokst opp midt i den svenske granskogen, flyttet Jost til den norske vestkysten, der landskapet ser helt annerledes ut og der granskogen ikke er «naturlig». Den norske granen har ikke vandret til Vestlandet ennå. Gitt tid og klimaforandringer er det mulig den vil gjøre det – på samme måte som flere av de treartene vi er vant til å se, har vandret til Norden siden den siste istiden. Det føles naturlig å tenke at dyr og mennesker beveger seg over korte og lange distanser, men ikke like naturlig å tenke seg at trærne, om enn meget langsomt, også er i en til alle tider pågående bevegelse.

Sarah Jost arbeider med installasjon og skulptur, med innslag av tekst, tegning og funnet materiale. Hun gjenbruker metodisk fragmenter fra tidligere arbeider, i kombinasjon med funne elementer, for å lage nye verk.

Jost (f. 1979, Norum, Sverige) bor og arbeider i Bergen. Hun har Master i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2009), og Bachelor i keramiskkunst fra Högskolan för design och konsthantverk ved Göteborgs Universitet. Jost har blant annet hatt separatutstillinger ved Kunstgarasjen (Bergen), Galleri Christinegaard (Bergen), Norske Grafikere (Oslo), Galleri Mors Mössa (Göteborg) og Kristinehamns konstmuseum (Kristinehamn).

 

Utstillingen er støttet av Bergen Kommune, Billedkunstnernes Vederlagsfond og Norsk kulturfond.

sarahjost.com