SIGRID BENDZ

SZ

Sigrid Bendz fullførte sin bachelorgrad i kunst i 2011 på Kunstakademiet i Tromsø. Hun har tidligere hatt separatutstilling på No 13 Contemporary her i Fredrikstad og vært meddriver av Nebbelux visningssted. Sigrid Bendz bor og arbeider i Fredrikstad.

Utstillingen SZ inviterer til en spaopplevelse. Kunstneren snakker om renselse både fysisk og psykisk. Publikum entrer et spa for å rense kropp og sinn, og gjerne kvitte seg med slaggstoffer. Tradisjonelt sett er spaet en kilde til medisinsk helbredelse gjennom kurer med helsebringende mineralvann, i moderne tid er spaet knyttet til luksus og egenpleie. Slik slangen skifter ham, så snakker gjerne de som har vært på spa om at de kommer ut av spaet som et nytt menneske.

Sigrid Bendz har vært inspirert av snegler og de to typene slim de utskiller- såleslim for å bevege seg og kroppsslim som utskilles når sneglen har behov for beskyttelse ved for eksempel uønsket berøring. Bendz trekker paralleller mellom sneglenes bruk av kroppslimet og et menneskelig behov for å kvitte seg med uønskede tanker og opplevelser. Videre kan slim vekke assosiasjoner til lek for barn, men også til et populærkulturelt fenomen der en rekke avslappingsvideoer deles i sosiale medier. Videoene fokuserer på slimets egenskaper som et materiale som kan tøyes og manipuleres før det trekker seg tilbake til en egen form.

For å formidle spaopplevelsen presenterer Bendz både duft, lys, videoarbeid, tekst og skulpturer i en installasjon som vekker sansene.

sigridbendz.com