Sisse Lee viser separatutstillingen Slow Feeder I på Østfold kunstsenter.

Utstillingen står fra 03. september til 16. oktober 2022.

 

www.sisselee.dk

 

Sisse Lee

Slow Feeder I

Keramikk

03.09-16.10.2022

Østfold kunstsenter

 

Sisse Lee (f. 1987, Danmark) bor og arbeider i Oslo. Hun fikk sin bachelorgrad fra Kunstakademiets Designskole, Bornholm i 2016, og fullførte i 2018 sin mastergrad i Medium- og materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Sisse Lee har tidligere stilt ut i både inn- og utland på blandt annet Talente2019 i München, CHART Art Fair i København, COLLECT i London, Kunsthall Grenland, Porsgrunn og RAM Galleri i Oslo. I løpet av 2022 har hun soloutstillinger ved henholdsvis Østfold Kunstsenter, Fredrikstad og Peach Corner, København. Tulla Elieson og Sisse Lee mottok sammen Kulturrådets Kunstnerassistentordning i 2019, hvor Lee var Eliesons assistent i 1 år. De stilte ut sammen på RAM Galleri i 2020.

Slow Feeder I er en presentasjon av en rekke røde, havrebekledte fuglebeholdere i keramikk og innfargede porselensvaser. To forskjellige leiretyper fra to forskjellige aldre, som også hver representerer to historiske tiders hverdagskeramikk: den ene rød lavtbrendt leirgods, som bl.a. ses i montrer på museer; den andre er hvit (eller innfarget) industriell porselen fra Porsgrunn Porselensfabrikk.

De røde keramikkfuglene er replikaer av antikke egyptiske bruksgjenstander, og sylindervasene i porselen er både arketypiske og samtidige.

 

Utstillingen er støttet av: Prosjektstøtte til kunstnere i etableringsfasen, Porsgrunn Porselensfabrikk og Kulturrådet, 2022.

 

Foto: Sisse Lee