Tittel: Skinnerflo
Kunstner: Ingrid Aarvik Berge (nettside)
Sted: Helseparken Onsøyheimen, Storveien 2A, 1624 Gressvik. Fredrikstad kommune.
År: 2023
Materiale: håndfarget ullfilt
Eier: Fredrikstad kommune
Kunstkonsulent: Kristine K. Wessel v/ Kulturbyrået Mesén
Alle foto Jon Gorospe

Berges teknikk har blitt omtalt som å male i tekstil: Hun farger tekstiler for hånd og klipper det opp i mindre biter som settes sammen i ulike komposisjoner. Skinnerflo tar utgangspunkt i naturreservatet som finnes på andre siden av veien fra Onsøyheimen, og som er preget av våtmark. I verket kan vi gjenkjenne det høytvoksende gresset som kun er delvis abstrahert, mens replikken i korridoren er inspirert av den rødlista skjeggmeisen som lever i denne typen natur. Den underliggende tematikken rundt sårbar natur og verkets nedtonede koloritt bidrar til refleksjon og ro i seremonirommet.

Ingrid Aarvik Berge jobber med tekstil, maleri og tegning og har atelierplass på Hylla atelierfellesskap på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Berges tekstilarbeider kjennetegnes av et diskré og nøyaktig uttrykk, og en sikker fargebruk. Hun farger tekstiler for hånd og klipper det opp i mindre biter som settes sammen i ulike komposisjoner. Prosessen er både intuitiv og planlagt, der bildet som dannes er åpent for endring underveis. Når bildet er ferdig, strykes det fast i et stivere
underlagt og sys sammen med tynne tråder. Motivene henter hun gjerne fra naturen, fra dyr og terreng, mens rytmen i komposisjonene gir liv til verkene også utenfor motivene i seg selv.