Susanne Kathlen Mader viser separatutstillingen On the move på Østfold kunstsenter.

Utstillingen står fra 22. januar til 20. mars 2022

 

www.mader.no

 

On the move

Maleri og sveiset stål

22.01-20.03.2022

Østfold kunstsenter

 

Susanne Kathlen Mader holder til i Høvik. Hun er utdannet ved Universitetet for kunst, i Braunschweig, Tyskland. Det er maleri som har vært hennes hovedfelt, hvor det dynamiske samspillet mellom farger har stått sentralt. Etter at hun begynte å arbeide med oppdrag i offentlige bygg i 2000, har hun fått en interesse for å slå maleri og skulptur sammen. I 2019 begynte hun også å sveise selv, noe som har resultert i denne utstillingen.

 

I utstillingen On the Move setter Mader maleri og tegning i blandet teknikk på papir i dialog med skulptur i sveiset stål. Selv om det tredimensjonale stålet har et ganske ulikt formspråk enn det todimensjonale utrykket maling og tegning har, så har Mader satt disse materialene i en tett sammenheng. Materialene har betinget hverandre, og i deres møte oppstår en annen mening enn hva de ville hatt stående alene.

 

Susanne Kathlen Mader har malt på papir og kombinert motivene med stålskulpturer. Hun er opptatt av naturen og i prosessen med å lage utstillingen, så har hun funnet inspirasjon i sin egen villdyrket hage.

 

«En hage viser i lite format naturens evige kretsløp av vekst og forfall, liv og død, som også vi mennesker er en del av og må forsones med. Noe så enkelt som etblads bane i vinden kan være utgangspunkt til en abstrakt komposisjon, som kanskje treffer noe essensielt og forhåpentligvis gir energi og glede.»

 

Tildelt Regionale prosjektmidler for visuell kunst 2021