En serie arrangementer med søkelys på hvorfor og hvordan vi kan samle på samtidskunst. Hør inspirerende foredrag og møt utvalgte østfoldkunstnere. Det blir uformelle samtaler med billedkunstnere, og presentasjon av kunstverk til salgs.
Litteraturhuset i Fredrikstad høst 2022 og vinter 2023. Arrangementene er i samarbeid med Litteraturhuset og støttet av Bildende Kunstners  Hjelpefond.

Begynn i det små, og en samling kan vokse sakte over tid. Mange har kanskje allerede noen kunstverk hjemme uten å tenke på det som en liten samling?
Vi fokuserer på kunstens berikelse og personlig smak.

Onsdag 15.02.2023 kl. 19
Litteraturhuset, Thygesen salen i 2. etasje
Billetter: kr. 130 – KJØP BILLETT

Det blir foredrag om Hvordan bli en kunstsamler  og kunstnersamtale med Tor-Magnus Lundeby og salg av kunst.
Baren holder åpen. En helt unik sjanse!

Ole Dørje
Portrett av Tor-Magnus Lundeby

HVORFOR SAMLE PÅ KUNST?

Hør Ole Dørje, kunstner og gallerist, fortelle om sine erfaringer med å samle på kunst.
Han tar opp temaene:

  • Hva kunst kan bety for deg?
  • Utvikling av egen sans.
  • Kunst som investering og verdiøkning.
  • Hva du bør ta hensyn til ved kjøp av kunst?

Ole Dørje (f.1960) er utdannet innen arkitektur, markedsføring og design. Han debuterte som selvlært kunstner i 1980 og har en lang rekke utstillinger og innkjøp bak seg.
Han har vært engasjert siden 1982 med utforming av utstillinger og museer, i Norge og rundt om i verden.
Han bor på, og driver Soli Brug Galleri i Sarpsborg. Stedet var en gang var Nord-Europas største sagbruk og Ole og hans familie har utviklet området til en destinasjon og en av de viktigste kunstformidigsarenaene i Norge.
I perioden 2006 til 2009 skrev han og ga ut to musikkalbum (i sjangeren visepopjazz med norske tekster) som har fått mye oppmerksomhet.

Soli brug galleri

OPPLEV KUNSTEN OG MØT BILLEDKUNSTNER TOR-MAGNUS LUNDEBY

Lundeby arbeider innenfor de fleste 2-dimensjonale teknikker. I den senere tid med relativt små formater. De siste 3 årene har han jobbet med tusjtegninger som på sitt vis er monumentale og som representerer stein, vann og spor av arkitektur. Eller tid, obsessivitet og stillhet.

Lundeby er født og oppvokst i Råde, og har høyere kunstfaglig utdanning fra Vestlandets Kunstakademi 1996.
Hans kunstneriske virksomhet inkluderer for tiden et forskningsprosjekt om nordisk atelierhistorie og han etablerte i den forbindelse et omfattende kunstbibliotek på atelieret sitt høsten 2022. Lundeby har arbeidsplassen sin i atelierfelleskapet Hylla på Hydrogenfabrikken.

www.tormagnuslundeby.org
Instagram: @tormagnus.lundeby / @kapitel.kunstbibliotek

Hans kunstneriske virksomhet inkluderer for tiden et forskningsprosjekt om nordisk atelierhistorie og han etablerte i den forbindelse et omfattende kunstbibliotek på atelieret sitt høsten 2022. Lundeby har arbeidsplassen sin i atelierfelleskapet Hylla på Hydrogenfabrikken.

Tusjtegninger av Tor-Magnus Lundeby

Arrangementserien er et samarbeid mellom Østfold kunstsenter og Litteraturhuset Fredrikstad.
Støttet av Bildende Kunstnernes Hjelpefond.