Tore Honoré Bøe viser separatutstillingen thinking INSIDE the box – twenty years with the acoustic laptops på Østfold kunstsenter.

Utstillingen står fra 22. januar til 20. mars 2022

 

www.facebook.com/tore.h.boe

 

thinking INSIDE the box – twenty years with the acoustic laptops

Installasjon, lydobjekter, video

22.01-20.03.2022

Østfold kunstsenter

 

Utstillingen er en retrospektiv installasjon som oppsummerer tjue års arbeid med “the acoustic laptops”. Dette er helt enkle trebokser fylt med små trivielle objekter som gir lyder man ellers ikke legger merke til, enten gjennom en innebygd kontaktmikrofon eller rett på bordet. Boksene er også skulpturelle, med klare lenker til kunst- og samtidsmusikkhistorien. De er videre et utgangspunkt for en svært taktil og direkte opplevelse, en akustisk detox. Erfaringsmessig oppmuntrer de gjerne til konversasjoner, refleksjoner og kommentarer rundt den digitale verden.

 

Bøe har gitt et utall konserter med dem på berømte og alternative scener rundt om i Europa. De har vært utstilt i etablerte og temporære gallerier, brukt som utgangspunkt for artist talks og i workshops der deltagere i alle aldre har laget sine egne.

 

I utstillingen presenteres den nye serien “iFOLK pro”. Bøe har selv produsert boksene helt fra bunnen av, fra snekring til ferdigsstilling. I tillegg vises en lydløs video-dokumentasjon. Målet er å skape et rom som blander passiv fortid med aktiv nåtid for å levendegjøre en historie. I motsetning til den gjenkjennelige instruksjonen om å ikke berøre kunsten oppfordres publikum derimot til å plukke, stryke og plinge på boksene selv. Man trenger ingen forkunnskaper. Det er ingen aldersgrense. Ingen passord påkreves.

 

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond

 

I over 30 år har Bøe vært en aktiv multimedia-kunstner med en unik kontrastfylt krysskobling av medie, material, metode og målgruppe som kjerne i sin kunst. Hans personlige mantra “the almost invisible art of…” er i tråd med den over hundre år lange tradisjonen etter Merz, der alle elementer kan inkorporeres i en større collage. Gjennom utstillinger, konserter, performance, workshops, tekster, mail art og lydutgivelser har Bøe bygget seg en CV så lang som et godt år. I 1990 grunnla han kultur-nettverket Origami Republika, der han er utøver, koordinator og arkivar.

 

Foto: Tore Honoré Bøe, Silje Steinsvik