Tittel: Ufullkommen
Kunstner: Jens Stegger Ledaal (nettside)
Sted: Helseparken Onsøyheimen, Storveien 2A, 1624 Gressvik. Fredrikstad kommune.
År: 2023
Materiale: bronse
Eier: Fredrikstad kommune
Kunstkonsulent: Kristine K. Wessel v/ Kulturbyrået Mesén
Alle foto Jon Gorospe

Ufullkommen tar utgangspunkt i en sekskantet form som danner en ringformet skulptur der møtene mellom sekskantene igjen skaper trekanter. Som figur har sirkelen vært gjenstand for undring og inspirasjon gjennom tidene, og den mystiske formen blir som en portal i landskapet som vekker nysgjerrighet. Ledaal bringer også inn et geologisk perspektiv, og lar seg inspirere av menneskets driv til å lage noe evig på samme måte som vi lokkes mot det tilsynelatende perfekte. Verket henter sin kraft i relasjon til menneskets higen etter perfeksjon, idet våre holdninger til form og fullendthet settes i spenn.

Jens Stegger Ledaal (f. 1975) er basert i Onsøy og arbeider med tegning, maleri og installasjoner i naturlandskap. Ledaals praksis inkorporerer gjerne skulpturelle og performative elementer i ulike stedspesifikke prosjekter. Geometriske elementer er gjennomgående i verkene hans, men Ledaal er
også opptatt av geometriens begrensninger. Verkene henter sin kraft i relasjon til menneskets higen etter perfeksjon, idet våre holdninger til form og fullendthet settes i spenn.