UrbanSoundArt
1.4 – 14.05.2023

Lydkunst fra UrbanSoundArt vil vises i alle tre utstillingssaler i Østfold kunstsenter. Det blir utstillinger, kunstnerverksteder, konserter og publikumsaktiviteter.

Programmet oppdateres frem mot utstillingsåpning. Følg med!
Les mer om kunstnere i UrbanSoundArt på Østfold kunstsenter
Les mer om prosjektet

Konsert med Luca Forcucci

Søndag 14 mai kl. 16, Gamle Fredrikstad Kirke (tidligere Østre Kirke)

UrbanSoundArt gledes over å kunne inviterer til konsert den 14 mai kl. 16, Østre Kirke i Gamlebyen, Fredrikstad med Luca Forcucci som vil fremføre verket «The Room Above».

Konserten markerer en festlig avslutning på USAs utstillingsperiode ved Østfold Kunstsenter.

Arrangement på Facebook

Om verket skriver Luca Forcucci:

«The Room Above» er et elektroakustisk stykke utviklet under et kunstopphold i Genova i den andre pandemiske nedstengningen. Det sentrale elementet i komposisjonen er et orgel plassert i kirken over boligen. Opptakene av orgelet og dets gjenklang i det arkitektoniske rommet ble deretter samplet og omarbeidet. Tilføyelsen av de soniske rommene, de som opprinnelig ble spilt inn, de fra fremtidige konsertlokaler, og de som er tilstede i lytterens mentale bilder under konserten, skal føre til en sonisk moiré, en polyfoni av rom. Den konseptuelle ideen til den soniske moiréen er en auditiv oppfatning av flere romlag og kan sammenlignes med det som fremkommer visuelt fra Marcel Duchamps rotorelieffer. En slik oppfatning eksisterer mellom verket og tilskueren, og her mellom verket og lytteren.»

Verksted med Jørgen Larsen, UrbanSoundArt, 2023.

Hvordan presenteres lydarbeider i visningsrom?
med Jørgen Larsson

Mandag 15 mai kl. 18-21 
Målgruppe: Kunstnere og fagfolk som jobber med lyd innen ulike utstillingspraksiser.

Tirsdag 16 mai kl. 10-13
Målgruppe: Verksted for både ungdom og voksne

Sted: Østfold kunstsenter
Påmelding:  ruthtulle@gmail.com
Gratis

Her er en etterlengtet mulighet for å lære mer om, hvordan lyd best presenteres i utstillinger. Hvordan beveger lyd seg i rommet? Hvor plasserer jeg lydkildene for å få beste resultat? Hvilket utstyr? Vi bruker lyd i utstillinger, men hva skal til for at det fungerer best mulig.

Jørgen Larsson har skrevet boken «Håndbok for lydarbeid i visningsrom» og har mye erfaring med både elektronisk kunst og lydprosjekter og deler gjerne av sin mangeårige erfaring i verkstedene.

Jørgen Larsson er frilanskunstner og musiker. Han er utdannet fra Grieg akademiet i Bergen og Kunstakademiet i Trondheim. I 2000 grunnla han BEK, Bergen senter for Elektronisk Kunst og ledet stedet frem til 2002. De senere årene har han, foruten å være aktiv innen elektroniske kunst, engasjert seg i forhold til det offentlige rom.

 

DETTE HAR SKJEDD:

Lydkunst verksted i bil. UrbanSoundArt, 2023.

Bilen – lydkunst – galleri der du er?
med Frida Krohn og Ylva Trapp, Konsthall323

Mandag 3 og tirsdag 4 april kl. 10-13
Målgruppe: Alle (gjerne med egen bil)
Oppmøte: Østfold kunstsenter
Påmelding:
ruthtulle@gmail.com

ARRANGEMENT på Facebook

Frida og Ylva tar oss på tur for å finne steder og plasser vi kan ta i bruk og på spennende og morsom måte viser de til nye måter å fremføre lydverker med-i-av bilen. Med en gruppe på maks. 10 personer (gjerne med bil) vil de i løpet av 2 dager utforske bilenes plasser – lytte, ta opp lyd og fremføre lyd. Vi vil undersøke bilen som et indre lydrom (spille lyd fra bilstereoen i relasjon til plassen bilen er parkert) og lage felles lydkoreografier med flere biler, der publikum lytter i og mellom bilene.

Mer om Frida og Ylva og Kunsthall 323: besøk nettside

anne-liis-kogan-og-ellakajsa-nordstrom-1

Gamle Fredrikstad Kirke (tidligere kalt Østre Kirke)
Utstilling med Ellakajsa Nordström og Anne-Liis Kogan  – les mer

Lørdag 1 april kl. 16.30-17.30
Søndag 2 april kl. 12-14
Lørdag 15 april kl. 12-14 (guidet tur kl. 12.30)
Søndag 16 april kl. 14-16 (guidet tur kl. 14.30)

Guidet lydkunstvandring i Fredrikstad

Lørdag 15 april kl. 12.30
Søndag 16 april kl. 14.30

Oppmøte: foran Østfold kunstsenter

Turen går igjennom Sjømannsparken og til Søssa Jørgensen´s verk videre i til Stine Kvam på overfarten med fergen til Gamlebyen og gåtur til Gamle Fredrikstad Kirke (tidligere kalt Østre Kirke) med lydverk av Ellekaisa Nordström og Anne-Liis Kogan.

Podcast verksted med Søssa Jørgensen ogYngvild Færøy

Kom og lær og lage en Podkast! 
med Søssa Jørgensen og Yngvild Færøy

Tirsdag 18. april kl. 17-20
Onsdag 19. april kl. 17-20

Målgruppe: ungdom, voksne og kunstnere
Sted: Glemmen videregående skole. Akropark Podkaststudio
Påmelding:  ruthtulle@gmail.com
Gratis

Hva er en Podkast?
Podkast er redigerte lydprogrammer som distribueres på internett. Podkasting kjennetegnes ved at lytteren gjennom abonnementstjenester kan laste ned programmene til smarttelefon, nettbrett eller lignende for å lytte til dem når det passer.
Appér: Apples Podkaster gir en fin introduksjon til hvordan man kan lage en Podkast med sin iPhone.

Søssa og Yngvild har mange års erfaring med produksjon av Podkast og vil gi deltakerne en innføring i hvordan man lager en podkast: fra manus til opptak, redigering og formidling via bla. UrbanSoundArt sin hjemmeside.

Podkasts er inspirerende å lytte til, og også blant ungdommer. Podkast kan på en helt uavhengig måte formes på mange ulike måter og uavhengig av etablerte og/eller kommersielle medier. Lag din egen Podkast om lyder i byen eller om ditt kunstnerskap eller om noe du har på hjertet.

Søssa Jørgensen og Yngvild Færøy, podkast Folk&Dyr – HER