Velkommen til  nye utstillingsåpninger på Østfold kunstsenter lørdag 20. januar kl. 15.00! Dørene er åpne fra 12-17 på åpningsdagen!

The City And The Sun

Shwan Dler Qaradaki / Lars Sandås / Johannes Høie

20.01 – 10.03.2024

Østfold kunstsenter

Rasering av kulturarv skjer ofte under påskudd av økonomi, modernisering eller politisk motivasjon. I utstillingen The City And The Sun søker Lars Sandås, Johannes Høie og Shwan Dler Qaradaki å minne om ødelagt kulturarv og rette oppmerksomheten mot truede steder ved å utforske myter som blant annet sagaen om Gilgamesj.

Kunst i bevegelse 2024

Bente Sommerfeldt-Colberg / Roddy Bell og Sean Bell / Glen Farley / Cecilia Jonsson / Trond Mikkelsen / Atle Selnes Nielsen / Torgrim Torve

20.01 – 10.03.2024

Østfold kunstsenter

Kunst i bevegelse 2024 vises i foajeen og de to utstillingssalene i 2. etg på Østfold kunstsenter. Det blir utstilling, verksteder og publikumsaktiviteter. Kinetisk kunst er kunst som beveger seg. Bevegelsen kan være fysisk, skapt av motorer, gravitasjon, vind, solen eller den som ser på. Kinetisk kunst innbyr gjerne tilskueren i tillegg til å være deltaker, for eksempel ved å sette verket i gang ved å trykke på en knapp eller dreie på et håndtak.

Maleri

Leif Nyland

20.01 – 10.03.2024

Kafé ØKS, Østfold kunstsenter

Å bevege seg inn landskap blir som å lage en scene. Et rom. Intimiteten skal være tilstede. Det handler ikke om lange eller korte skygger, bare følelsen. Ikke av skyggen, men kanskje bare lyset. Udefinerbart blir det, selv om det kan virke tydelig nok. Det er rommet i bildeflaten, hvor du skal kunne høre ekko av klangene.

Åpningstider Østfold kunstsenter : onsdag til søndag kl 12 – 17.